Ugrás a fő tartalomra

Ősszel is irány Balaton környéke és a Rétes Étterem!

Bár a szezon már a végéhez közeledik, azért a Balaton környéke a kora őszi időszakban sem csendesül el, s az indián nyár utolsó pillanatait még bearanyozhatja egy nosztalgikus kiruccanás a magyar tengerhez. A Rétes Étterem ehhez a nosztalgikus életérzéshez tud hozzájárulni miliőjével.


A helynek igazi családi története van, ami még különlegesebbé teszi: a Horváth család nyaralójához épült hozzá későbbiekben a látványétterem, ami a mai napig kuriózumnak számít, s meghatározza az arculatot. A tulajdonos, Horváth István, s felesége, Horváthné Börzsei Márta találta ki annak idején, hogy réteseket fognak árulni, ami akkora sikernek bizonyult, hogy az emberek hosszú sorokban kígyóztak a finom édességért, csak hogy ehessenek belőle.

Az étterem évről évre igyekszik újdonságokkal szolgálni, legyen szó akár az arculat frissítéséről (megújult biciklitároló, vagy a jövő évre tervezett sétáló utca kialakítása), vagy akár a menüről (igényes reggelik lehetősége és napi akciók). A hely jövőre lesz 25 éves, s erre az alkalomra a visszajáró vendégeket törzsvásárló kártyával szeretnék majd meglepni. Aki pedig arra kíváncsi, hogyan készül el az az étel, ami a tányérjára kerül, az a látványkonyha segítségével végig nézheti, hogy a minőségi, friss alapanyagokból hogyan varázsol csodát Katona Ádám chéf.

Az étterem mindössze száz méterre található a Balaton-parttól, így az itt elfogyasztott ételek, italok után, pillanatok alatt már a Balaton felfrissítő vizét élvezhetjük.

Aki tehát egy igazán finom ebédet költene el a környékbeli látványosságok megtekintése után, vagy csak egy kis frissítőt fogyasztana a bicikliútról letérve, az mindenképpen látogasson el a Rétes Étterembe! Érdemes már most megismerkedni a helyszínnel, hisz jövőre akkor már régi ismerősként térhetünk vissza, s élvezhetjük az olyan újdonságokat is, mint a zenés estek.

 Helyszín: 8314 Vonyarcvashegy, Zrínyi Miklós utca 41.