Ugrás a fő tartalomra

Időutazó programsorozat az ’50-es évekbe

A napokban nyílt meg Józsefváros szívében, a Horváth Mihály téren a Pesti Srácok Emlékpark. Október 23-ig interaktív, ingyenes programsorozattal és kiállítással várják a múlt iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Kereken hatvan éve volt 1956. Egy olyan év, és egy olyan forradalom volt, amire emlékezni kell. A Pesti Srácok Emlékpark ebben segít, a történelemkönyvekből kilépve, időutazásra hívja a ma emberét. Ez az interaktív tér többek között olyan fontos kérdésekre is választ ad, hogy kik voltak az úgynevezett „pesti srácok”, hogyan öltözködtek, hogyan éltek, vagy éppen milyen zenét hallgattak?

A Pesti Srácok Emlékpark egy olyan kulturális, közösségi színtér, ahol az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékei között az év és a korszak művészete, sportja, divatja, étkezési szokásai elevenednek meg, élő emléket állítva a meghatározó, forradalmi eseményeknek csakúgy, mint a korabeli hétköznapoknak. Az Emlékpark egyediségét pedig pont ez adja, hiszen a programok által nem csak az ismert eseményekben mélyedhetünk el, hanem filmeken, beszélgetéseken, fotókiállításon és nosztalgikus, korabeli enteriőrökön - életnagyságú szoba részletek - keresztül egyfajta időutazás által, a sokszor névtelen ’56-os hősök mindennapjait, életkörülményeit is megismerhetjük.

A rendezvény tartalma és témája alapján nem korhatáros

Zenei programok:

09.30. péntek
20.00 Balázs Fecó koncert

10.01., szombat
19.00 A Hősök zenekar koncertje

10.06. csütörtök
19:00 Az ötvenes évek slágerei – nosztalgiaest énekel: Budai Beatrix

10.08., szombat
18:30 Három zenekar és Loyal zenekar koncertje

10.15., szombat
19:00 Mytsery Gang zenekar koncertje