Ugrás a fő tartalomra

Garrett Charles Nash: i hate u, i love u

Az amerikai énekes, Garrett Charles Nash 2015 márciusában tűnt fel a zenei palettán, majd egy évvel később gnash néven vált világhírűvé „i hate u, i love u” című számával. A dal egy se veled, se nélküled kapcsolatról szól, és hamar a lejátszási és slágerlisták elejére tornázta magát.


gnash zenéjének az üzenete az, hogy senki sincs egyedül. „A szüleim mindig arra bátorítottak, hogy éljem át az érzelmeimet és ne elfojtsam őket. Ezt továbbvittem a zenémben is: a számaim a bennem tomboló vagy belülről feszítő impulzusokról szólnak.”

A férfi terápiás céllal zenél, szó szerint kiírja magából az érzéseit. „Jó érzés megszabadulni a gondolataimtól, de az igazi öröm akkor ér, amikor egy dal megjelenése után rám írnak a rajongók a hasonló tapasztalataikról. Azt hiszem, nem csak egy rajongóklubot hozok létre, hanem egy támogató közeget, ahol a résztvevők arról biztosítják egymást, hogy nincsenek egyedül, és hogy bármi is történt a múltban, minden rendben jön idővel.”

gnash életműve három lemezből áll: a „u”, „me” és a legfrissebb „us” albumok érzelmi útmutatónak is tekinthetőek. „Mindegyikőnk naponta szembesül különböző érzelmi kihívásokkal, de a legtöbb ember nem tudja vagy meri kihangosítani az érzéseit. Szóval úgy döntöttem, hogy ha ők nem beszélnek, akkor én fogok – és nekik annyi dolguk lesz, hogy hallgassanak és gondolkozzanak.”

A férfi célja, hogy minden egyes érzésre és érzelemre írjon egy dalt, és az eddig megjelent 3 album csak a kezdet! Mi izgatottan várjuk a folytatást, addig is hallgassátok a mostani „i hate u, i love u”-t!