Ugrás a fő tartalomra

DENIZ: "A szövegeim betalálnak az emberek szívébe" - Interjú!

Tegnap sor került az utolsó Offline Sport Games-re, ahol többek között DENIZ koncertjén is részt vettünk. A népszerű előadóval a fellépése után beszélgettünk, a fesztivál mellett szó esett a tetoválásokról, és legújabb számáról, a Halhatatlanokról is.


NIKKK: Ez az idei OSG fesztivál az utolshow. Mit gondolsz erről a rendezvényről?

DENIZ: Pont az előbb beszéltük több kollégával, hogy mióta itt színpadon lehettünk, az mindig egy hihetetlenül felemelő érzés volt számunkra. Szeretem a fesztiválszezont, bejárni az országot, az OSG pedig ennek a szezonnak a szeptemberi lezárása. Még 2003-ban mint néző, közönség utaztam fel Budapestre, akkor még a Westend tetején volt a rendezvény. Pár évvel később pedig már fellépőként érkeztem. Fájópont nekem, hogy most itt, a 17. alkalommal véget ér.

NIKKK: Hogy állsz az extrémsportokkal?

DENIZ: Nézni nagyon szeretem a sportokat, én mondjuk főleg itt, az OSG-n nézem, ahogy deszkáznak például. Igazi kikapcsolódás ez nekem a fesztiválon. 

NIKKK: Nem tudom nem észrevenni, hogy mennyi tetoválás születik a szövegeiddel.

DENIZ: Hála istennek, hogy így van, hogy a szövegeim betalálnak az emberek szívébe. Küldik nekem is a képeket folyamatosan, ami számomra egy óriási nagy, pozitív visszajelzés. Emellett hatalmas felelősség is, hogy az emberek odafigyelnek a tartalmaidra, arra, hogy mit mondasz el.

NIKKK: A Halhatatlanok kapcsán a saját ismerőseim körében feltűnt, hogy olyan embereknél is betalált a szöveged, akik alapvetően nem kedvelik a hiphop műfajt.

DENIZ: Büszkén mondhatom, hogy nekem az egészség munkásságom ilyen. Nyilván ez az olimpiai év még népszerűbb, még nagyobb körben terjed el a dal. Alapvetően a kezdetektől törekszem arra, hogy a szövegeim egyszerűbbek legyenek, nagy közönségnek szólhassanak, és örülök, hogy 20-25-30 fellettiekből áll a közönségem java. Tegnap például Kiskunhalason léptem fel, ahol 40-50 éves emberek álltak, olyanok is, akik ahogy te is mondod, előtte sosem hallgattak hiphop számot. Jó érzés az, hogy ugyanazt gondolják a világról, mint én.

NIKKK: Több bulidon részt vehettem már, és hihetetlen energiával állsz minden alkalommal a színpadra. Honnan ez az erő?

DENIZ: Nagyon örülök, hogy ezt mondod, mert az utóbbi 12 óra alatt ez a harmadik koncertem és megtettünk több száz kilómétert közben. Egy koncert mindig nagy energiaforrás számomra. Ha látom, hogy a közönség jól érzi magát, akkor én is. Visszajön a befektetett erő, kölöncsös ez a dolog. Emellett nyilván az is hatalmas erőforrás, hogy abból élek, amit szeretek csinálni.

NIKKK: Azért az veszélyes tud lenni, amikor az embernek az lesz munkája, ami korábban a hobbija volt. Te hogyan kapcsolsz ki?

DENIZ: Engem ez egyáltalán nem szív le, csak tölt. Azontúl persze mással is kell foglalkozni, az én esetemben tök átlagos dolgokra gondolok most, mint például egy mozira a barátokkal, vagy otthon egy jó sorozat előtt megpihenni.