Ugrás a fő tartalomra

Deego / Diggieman: "Zenekaros felállásról van szó, így egy koncert még nagyobb energiákat közvetít" - Interjú!

Szeptember 10-én került megrendezésre az utolsó OSG, ahol Deego / Diggieman több alkalommal is színpadra léphetett. A srác zenéjét nehéz lenne alaposan leírni, de hogy munkásságát mély tartalom és stílushatárokat feszegető, gazdag dallamvilág jellemzi, az egészen biztos. Ráadásul a napokban már elérhető legújabb, Apró Pont című albuma, így gyorsan el is kaptuk őt pár percre.


NIKKK: Hogyan emlékszel vissza az első OSG élményedre? Mit adott neked ez a fesztivál az eltelt évek során? 

DEEGO: Mindegyik OSG-ben volt valami igazán emlékezetes, de talán a legjobb élmény az volt, amikor a nagyszínpadon toltuk Tibbahval. 15.000 ember előtt... Ez egy eléggé hidegrázós élmény volt számomra. Ami miatt kiemelten szerettem, hogy itt mindig tudunk kicsit találkozni, dumázni rég nem látott arcokkal. Ez a rendezvény összehozta minden évben az embereket.

NIKKK: Hogy érezted magad most, az utolsón?

DEEGO: Nagyon jó volt az idei OSG is, talán egy kicsit „szomorkásabb”, hogy az utolsóról volt szó és ezt mindenki tudta is… Ennek ellenére úgy érzem, méltó módon lett lezárva ez a 17 év.

NIKKK: Hogy állsz az extrém sportokkal? Van, amit te magad is csinálsz, vagy valahol figyelemmel követed?

DEEGO: Nem űzök extrém sportokat, nekem marad a futás és a CrossFit, de mindig nagy érdeklődéssel követem figyelemmel az összes sportágat. Úgy gondolom, hogy ha valaki mozgással tölti a szabadidejét, az sosem lehet elpazarolt idő.


NIKKK: Nemrég jöttél elő az Apró pont című számoddal, amit te magad is debütálódalként jellemeztél. Milyenek a visszajelzések eddig?

DEEGO: Váltásról igazából szó sincsen, inkább csak folytattam azt, amit a Lángtenger című lemezzel már elkezdtem. Ami tényleg lényeges előrelépés az az, hogy már zenekaros felállásról van szó, így egy koncert még nagyobb energiákat közvetít, még nagyobb élményt ad a közönségnek. Természetesen a Diggieman vonal mellett jönnek a Deego dalok is, érdemes bekövetni a Facebookomat és a Youtube csatornámat is, hogy elsőkézből értesülhessen mindenki az újdonságokról.


NIKKK: Iskolai tananyag lett a Pilvaker. Mi járt a fejedben, mikor ezt először meghallottad?

DEEGO: Nagyon örültem neki, de tudtam, hogy kapunk majd hideget-meleget is érte, mivel eléggé megosztó ez a fajta versmegközelítés, amit a Pilvakerben képviselünk. Én bízom abban, hogy ez a fiatalos, vagy inkább aktuálisabb hozzáállás majd az eredeti versek irányába is eltereli a fiatalokat, ugyanakkor azt is remélem, hogy több kortárs költő/író műve fog bekerülni az irodalomkönyvekbe, mivel úgy érzem, hogy eléggé nagy az űr ezen a téren. Ez egy nagyon pozitív elismerés, de ahogyan említettem kétélű penge is egyben.


NIKKK: Itt az új lemezed. Kiknek ajánlanád elsősorban?

DEEGO: Közreműködés tudatosan nincsen a lemezen, mivel ez egyfajta bemutatkozó anyag és szerettem volna, ha miattunk szeretik, vagy utálják a lemezt. Mindenkinek ajánlanám, de főleg azoknak, akiknek fenntartásaik vannak a reggae-val kapcsolatban. Ez nem egy tipikus reggae lemez lett (nem is csak reggae), sőt, a dalok szövegvilága, köszönhetően a lassan 20 éves szövegírói múltamnak, tartalmasságukban bőven túlmutatnak a bevett reggae kliséken. Szerencsére a rengeteg pozitív visszajelzés is csak ezt támasztja alá és nagyon sok embert tudtunk egy kicsit erre az oldalra is „átállítani”, megszerettetni velük ezt a stílust. Élőben pedig talán még többet adnak a dalok, így érdemes ellátogatni majd egy koncertünkre. 

NIKKK: Megfogadjuk ezt a tanácsot!

A lemezt a rendeles@diggieman.hu címen rendelhetitek meg,
vagy személyesen az alábbi helyeken érhetitek el:
Psychostore - Budapest VI. ker. Podmaniczky u. 9.
SetUp Shop - Győr Árpád út 63/b
SetUp Shop - Szekszárd Garay tér 16.



Ezt is olvasd el:
Masszív buli az utolsó OSG-n!
Kreatív klippel és fülbemászó dallal jött elő a Hősök!

Apró Pont lemezkritika hamarosan az oldalon!