Ugrás a fő tartalomra

A WatchMe is fellép az idei Szürkemarha Vigadalmon

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Vajdahunyad Várában a Szürkemarha Vigadalom, ami mostanra már Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb ingyenes gasztro-kulturális eseményévé nőtte ki magát. A háromnapos rendezvényen a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai győztese, a WatchMe is fellép: szeptember 10-én a Nagyszínpadon lehet őket látni.


2012 óta kerül megrendezésre a Szürkemarha Vigadalom a Városliget egyik meghatározó területén, a Vajdahunyad Várában. Láthatóak lesznek a díjnyertes szürkemarhák; részt vehetünk az állatokkal/tenyésztéssel/tanyasi élettel kapcsolatos bemutatókon, illetve interaktív kiállításokon is. Betekinthetünk e gyönyörű állat múltjába és jelenébe, kipróbálhatjuk a legérdekesebb vidéki mesterségeket, népi játékokkal fűszerezve, emellett pedig kulturális programokkal is várják a szervezők az érdeklődőket.

"Örülünk, hogy részt vehetünk fellépőként ezen a hagyományőrző eseményen, ahol az ország egyik kiemelkedő hungarikumát nézhetik meg közelebbről is az emberek" – árulta el Baracskay Rita, a WatchMe zenekari vezetője és szaxofonosa. "A rendezvény olyan értékeket képvisel, s próbál meg maradandóvá tenni, amilyen eszmék hozzánk is közel állnak, hisz mi is maradandó, tényleges értéket és mondanivalót szeretnénk átadni a lehető legzeneibb formában. Arra törekszünk, hogy ne csak ideig-óráig lehessen rólunk tudni, s nem az azonnali, hirtelen sikerre hajtunk, hanem arra, hogy sokáig megmaradhassunk a zenei életben, s élményekkel szeretnénk megajándékozni a közönségünket."

A 2015-ben alakult formáció debütálása a Naked Man című dal volt, melyet először a Petőfi Rádió Petőfi Extra műsorában hallhatott a közönség. A hozzá forgatott videoklip különleges, egyedi technikával készült, melyre itthon még nem igazán láthattunk példát – nézettsége jelenleg 55 ezer felett jár. A klip premierjének a Magyar Nemzet Ígéretes Titánok rovata adott otthont.

A zenekar az Éter Plusz Tehetségkutatóról a Legjobb Énekes és a Legjobb Szaxofonos díjával tért haza; a Titánok az EFOTT-on Tehetségkutatóban a döntőig meneteltek; a Veszprémi Utcazene Fesztivált szakmai kategóriában megnyerték, s nemrégiben az Anna and the Barbies ópusztaszeri táborában is felléptek. A közönség a Szürkemarha Vigadalom másnapján, szeptember 10-én 18:30-tól láthatja őket az esemény nagyszínpadán.

Helyszín: Vajdahunyad Vára, Budapest