Ugrás a fő tartalomra

Színpadi ember lesz Szenes Andrea új szerelme?


A frissen átnevezett Szenes Iván tér idén ősszel különleges eseményeknek ad otthont. Nemcsak a hatodik Szenes Iván Emlékkoncert helyszínéül szolgál majd szeptember 11-én, de ezen az estén – a jóslat szerint – Szenes Andreára is rátalál a szerelem. De vajon a tízezres tömegben várakozik a leendő kedves vagy éppen a színpadon?

Müller Rózsa nem először döbbenti meg régi, családi barátját, Szenes Andreát. A világhírű jósnő – mint minden évben – tavaly is a Szenes Iván koncert első sorában foglalt helyet, ahol Vastag Tamás képét megpillantva elképesztő felfedezést tett: Andrea nagyapja, Szenes Andor lelke lakozik az ifjú énekesben. A hasonlóságot Andrea is felfedezte, megérzett valamit, de Müller Rózsa szerint nem merte kimondani, így hát megtette ő helyette. Vastag Tomihoz rendkívül közel állnak Szenes Iván szerzeményei, sokat tud a munkásságáról, ráadásul önként jelentkezett az idei Szenes Iván Emlékkoncert fellépői közé. „Szenes Iván az elmúlt 1000 év magyar művészettörténetének olyan ikonikus alakja, aki által jobbá vált a világ és többé váltunk mi emberek is” – magyarázta a fiatal énekes, aki szerint erkölcsi kötelessége minden zeneszerető emberrel közösen emlékeznie Szenes Ivánra.Müller Rózsa azonban más izgalmas hírrel is szolgált az idei emlékkoncert kapcsán, hiszen jóslata szerint Andrea éppen ezen az estén találja meg leendő párját. Arról azonban, hogy a színpadon vagy a tömegben kell keresnie az illetőt, a jósnő hallgatott. „ A magánéletemről nem nagyon szoktam beszélni, ám Müller Rózsának mindig igaza van. Nyitott leszek azon a szept. 11-ei estén a téren a templom előtt, már csak a koncert miatt is" – fogalmazott szűkszavúan Szenes Andrea.

Ennek ellenére, nem csoda, hogy ez a téma mégis felmerülhet, hiszen Andrea és Rózsa régi barátnők. Már a jósnő édesapját, a neves nóta- és dalszerző, Babos Károlyt is szoros kapcsolat fűzte a Szenes családhoz, Szenes Andorral rendkívül jó barátságot ápolt. „Akkoriban a művészemberek még nem mentek el egymás mellett az utcán, hanem szabadidejükben összejártak a New York Kávéházban. De ők annyira jóban voltapik, hogy édesapám a barátaival még a vasútállomásra is kiment az éppen hazaérkező Szenes Andor elé. Nagy táblával várták, amelyen egy korabeli reklámszlogen átdolgozása volt olvasható: a „Vigyázz piszok, jön a hypo!” helyett „Vigyázzatok piszkos szerzők, jön a Szenes!” szöveget írták” – emlékszik vissza Müller Rózsa, aki Szenes Iván munkásságának jövőjével is pontosan tisztában van. „Amíg magyar ember él a Földön, Szenes Iván szerzeményei fennmaradnak. A nagy értékeket nem törli el az emberiség.”

A hatodik Szenes Iván Emlékkoncerten – 2016. szeptember 11-én – a fellépők között – Aradszky László, Koós János, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Zalatnay Sarolta, Postás Józsi, Dobos Attila, az Apostol, a 3 plusz 2, Rakonczai Imre, Tabáni István, Wolf Kati és Zséda – természetesen ott lesz Vastag Tamás is.