Ugrás a fő tartalomra

Komoly témákkal itt az új The Amity Affliction korong!

A The Amity Affliction legújabb albuma holnap kerül a polcokra, és az ausztrál együttes szerint a karrierük eddigi legsötétebb megjelenése. A „This Could Be Heartbreak” egy alkohol- és drogfüggő naplója, egyben búcsúlevél az élettől.


Az ausztrál banda előző, 2014-es „Let The Ocean Take Me” lemeze tökéletesen összefoglalta a TAA életérzést és stílust, és kérdés volt, hogy hová tud továbbfejlődni az együttes. Az új album egy még személyesebb, sötétebb megjelenés lett: „Ez az album egy komplett érzelmi hullámvasút, összefoglalja mindazt, amin a karrierünk során végigmentünk.”

Az együttes számainak az erejét személyes töltet adja: az már nyílt titok, hogy a 2010-es „Youngbloods” lemez a frontember Joel Birch öngyilkossági kísérlete után készült, majd a 2014-es „Let The Ocean Take Me” témáját egy újabb halálközeli élmény adta. A „This Could Be Heartbreak” dalait Birch a saját bevallása szerint konstans részegen vette fel, és mondatról mondatra küzdötte túl magát a depresszión. A férfi akkor szembesült az állapotával, amikor először hallgatta vissza az elkészült lemezt. „Amikor visszahallgattam a felvett anyagot, akkor realizálódott bennem, hogy milyen mélyre süllyedtem. Nem értettem, hogy ez hogy fordulhatott elő megint, de elhatároztam, hogy most tényleg változtatok.” Az érzelmi összeomlás után, amit a lemez készítése okozott, Birch az életet választotta: csatlakozott az anonim alkoholistákhoz, és a családja és a bandatagok segítségével fokozatosan javul az állapota.

Azt, hogy a következő album témája mi lesz, és hogy Birch milyen érzésekkel tér vissza, nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy a „This Could Be Heartbreak” egy fontos pillére a TAA életműnek, amely olyan támaszt nyújt a rajongóknak, amit kevés album. „Épp itt az ideje, hogy az emberek rájöjjenek, hogy a példaképeik ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint ők. Hogy nem vagyunk mások, ugyanazokon az elcseszett dolgokon megyünk át, és hogy nincsenek egyedül.”

A „This Could Be Heartbreak” pénteken kerül a polcokra. Mi hátborzongva várjuk. És ti?