Ugrás a fő tartalomra

Király Béla: Mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy elérje az álmait - Interjú

Király Béla táncos-koreográfusról több alkalommal is írtunk már, ám mostanság kicsit eltűnt a szemünk elől. Béla persze nem tétlenkedik, jó szokásához híven most is ezer fokon ég, és tele van tervekkel. Interjúnkban néhányat meg is oszt veletek.


Nikkk: Júniusban egy gálaműsorral zártad az előző évadod.

Király Béla: A vártnál sokkal nagyobb siker volt! Az állandó fotósunk, Forgó Béla például saját oldalán zengett ódákat rólam, rólunk, ami rettentően jól esett és nagy szüksége volt rá a lelkemnek. Igazi kis dopping volt, ugyanis a szívem-lelkem benne van ebben a produkcióban. Amit eddig elértem, azt egyedül, minden segítség nélkül értem el, küzdöttem és harcolok is még az álmaimért és a táncosaimért. Jelenleg úgy érzem, hogy megállíthatatlan vagyok, és a visszajelzések is arról biztosítanak, hogy amit csinálok, az jó.

Nikkk: Téged ismerve, biztos, hogy most sem tétlenkedsz. Min dolgozol éppen? 

Király Béla: A következő nagy falat az Anasztázia hercegnő előadás lesz. Júniusban volt egy nyílt casting, amire bárki eljöhetett. Karakterekre kerestem a megfelelő táncosokat. Rekordszámú táncos jelentkezett, 213 táncost és gyereket néztünk meg az egész napos casting alatt. Szuggesztív előadókra volt szükségünk, magasfokú koordinációval és stílusérzékkel. Vannak olyan emberek, akik kiváló táncosok, hiába képzettek technikailag, de ha nincs kisugárzásuk, nincs egyéniségük, akkor nálunk hamar elvéreznek. Szerintem az iskoláknak erre is nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük, mert e-nélkül nem érnek el sok eredményt… Az előadásra visszatérve, kiválasztottuk az embereket és szeptemberben egy sajtótájékoztatón nyilvánosságra is hozzuk kilétüket. A bemutatóra decemberben kerül sor Budapesten, ezt követően pedig országos turnéra indulunk.


Nikkk: De képbe kerültél a Houdini musical kapcsán is. 

Király Béla: Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a musical koreografálására. November 5-én fogjuk bemutatni a fővárosban, és nagyon egyedi, különleges, minőségi előadás lesz. A próbafolyamat most fog elindulni, de mi igen kreatív csapat vagyunk, és már lázasan készülünk több hete a produkcióra. A rendező Pesty-Nagy Kati, és olyanok szerepelnek benne, mint Miller Zoltán, Szabó Győző, Serbán Attila, vagy éppen Polyák Lilla.

Nikkk: A táncsulid kapcsán mi a helyzet?

Király Béla: Szeptember 11-én, vasárnap tartok egy táncos workshoppot, amire mindenkit sok szeretettel várok. Emellett több csoporttal is indul a tánciskolám, ahol gyerekek, kezdők, haladók is jöhetnek hozzánk. Szeptember 4-én lesz egy nyílt nap, ahol már be is lehet iratkozni erre a szezonra. Ez nem csak egy tánciskola, hanem egy igazi közösség is, ahol minőségi oktatás megy végbe. Mindenki számít, és mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy elérje az álmait.