Ugrás a fő tartalomra

ÍV a VIVA legújabb felfedezettje

Katona-Zsombori Éva, azaz ÍV számos zenei stílust és formációt kipróbált, mielőtt szóló előadóként találta meg önmagát. Különleges „body mapping” technikával készült, Mindig vársz című klipje kiérdemelte a VIVA Push augusztusi elismerését, ami számos további pozitívum mellett alátámasztja ÍV elképzelését, miszerint „2016 a jó pillanatok éve”.


Ének- és jazz-zenekartól kezdve underground formációig (Mantra Porno) ÍV számos műfajban kipróbálta magát, mielőtt a szóló előadás mellett tette le a voksát. Azt, hogy megtalálta a helyét jól jelzi a VIVA Push elismerése is: Mindig vársz című dalát a zenecsatorna augusztusban kiemelten játssza és további megjelenésekkel is támogatja a fiatal előadót. „Nagy megtiszteltetés ez, hiszen sokan érdemesek lehetnének még a Push-ra. Sok minden történik most velem, és ez a kiemelt figyelem meghatározó fejezet lehet egy nagyobb lépéshez. Biztosan lesznek olyan lehetőségek, amit ennek köszönhetek majd, és ez szuper!” - vallotta be ÍV, aki teljes gőzzel dolgozik az új dalain és az albumán is.

„Bognár Tibi - az egyik legrégebbi "motoros" a szakmában - lett a menedzserem, akivel régóta ismerjük egymást, de most végre együtt is dolgozunk. Tibi underground berkekben és a popzenében is tevékenykedik, így remekül kiegészítjük egymást. Tóth Lóránt zeneszerzővel is dolgozom a dalokon, a hamarosan megjelenő legújabb felvételt pedig Moldvai Márkkal – ex Neo – készítjük, és már a feléneklésen is túl is vagyunk” – árulta el az énekesnő, aki a Tóth Lóránt által jegyzett, Mindig vársz című dalával vívta ki a VIVA elismerését.

„Lórival régi a barátság és ugyanolyan régi a munkakapcsolat is, csak nekem ír dalt. Ez pedig olyan könnyen született, amilyen friss tudott maradni. Általában a férfi-nő kapcsolatról énekelek, de mindig van egy kis átvitt értelme a szövegnek, ahogy itt is. Ez az első magyar dalom, de nem az utolsó” – szögezte le az előadó, akinek a klipje különleges „body mapping” technikával készült: ilyenkor a testre mozgó animációt vetítenek.

„A klip eszmei anyja Góg Emese, a rendezésében animációs szakemberként Szmicsek Levi is közreműködött, a kamera mögött pedig Borbély Ádám állt. Jópár éve ismerjük egymást a MOME-ról, ahova én is jártam. Innen jött a közös munka gondolata is: szerettünk volna valami nagyon egyszerűen megfogalmazott, mégis üde, enyhén szexi, intim képsort csatolni a dalhoz, és szerintünk jól sikerült. Fogunk még együtt dolgozni, ez biztos!” –mondta az előadó, aki majdnem belebetegedett a forgatásba.

„Nagyon meg voltam fázva akkor, és ehhez képest nem volt fűtés a helyiségben, ahol felvettük a jeleneteket. Féltem is, hogy nagyobb baj lesz belőle, de szerencsére megúsztam, és összességében nagyon jól éreztem magam” – tette hozzá ÍV, akinek jelenleg országos akusztik turnéja zajlik.

A VIVA minden hónapban extra megjelenési lehetőségekkel támogatja a legtehetségesebb fiatal előadókat és formációkat. A VIVA PUSH augusztusi kiemeltje, ÍV előtt többek között olyan előadók kapták meg a népszerű zenecsatorna elismerését, mint a Soulwave, Willcox, OliverFromEarth, a BSW, Koszi Janka és Antal Timi.