Ugrás a fő tartalomra

A calypso királynője életműdíjat kap Spanyolországban

Calypso Rose, a calypso stílus koronázatlan, 76 éves királynője októberben, a 16-odszorra megszervezett Womexen veszi át az életműdíját. Az énekesnő 50 éves karriere alatt közel 800 karibi nótát szerzett, legújabb albumát pedig júliusban adta ki.


A Womex a világ egyik legnívósabb világzenei „kiállítása”, amelyet idén 16. alkalommal rendeznek meg a spanyol Santiago de Compostelán. Az esemény díjátadóként is működik, három kategóriában osztanak szobrocskákat a legjobb előadók, a legjobb kiadók és a legjobb szakemberek között.

Idén az előadói életműdíjat Calypso Rose kapja, aki 76 évesen már 50 éve járul hozzá a karibi műfaj történetéhez. Karrierje alatt közel 800 dalt szerzett, és számos elismerést vívott ki magának: többek között őt nevezték ki a Calypso Queen-nek, azaz a calypso királynőjének – és egy olyan zenei stílus esetén, amelyet még egyértelműen a férfiak uraltak a karriere kezdetén, ez igen nagy elismerés.

Az énekesnő 50 év után sem pihen meg: július elején jelent meg legújabb, „Far From Home” című lemeze, amelyen 12 életvidám, izgalmas karibi nóta csendül fel, igazi karneváli hangulatot teremtve bármilyen helyiségben és helyzetben. Októberben Calypso Rose élőben is fellép a Womexen, addig is elégedjünk meg a lemezzel!