Ugrás a fő tartalomra

Karmapolis: The Highway (feat. Vera Kebbe) - Itt a dal!

A Karmapolis nevű formációra a Szécsi Böbével közösen készített „Hold On To” című felvételüknek köszönhetően figyeltünk fel igazán, ami A Dal 2016 egyik felejthetetlen produkciója volt.

Az indie-electro trió most ismét valami izgalmas, sejtelmes és szupermodern számmal rukkolt elő, amelyet egy svéd énekesnővel, Vera Kebbe-vel közösen alkottak meg. Az együttes frontembere, Kenyeres András így mesélt a dal születéséről: "Egyik DJ ismerősöm mutatta meg nekem pár héttel ezelőtt Vera Kebbe-t és már elsőre nagyon megtetszett a lány hangja. Éppen egy új dalon dolgoztunk a fiúkkal, és arra gondoltam, hogy kipróbálhatnánk Verát a dalban.” A történet érdekessége, hogy a 25 éves, Londonban élő, svéd hölgyet a zenekar nem is ismerte személyesen. Néhány óra alatt összehaverkodtak a neten, Vera igent mondott a felkérésre és elküldte dallamjavaslatait a fiúknak. Az ezt követő két hétben párhuzamosan folytak a szöveg- és zeneírási munkálatok Londonban és Budapesten egyaránt.

„Úgy gondolom, pontosan így néz ki az, amikor nincsen határ a kreativitás előtt: miután eldöntöttük, hogy írunk egy közös dalt, nem számított, hogy ki melyik országban él vagy milyen nyelven beszél, a lényeg az volt, hogy együtt dolgozzunk a célunk eléréséért. Szerintem ez most sikerült." – tette hozzá András. Az „utazós” dalban dominál a Karmapolis-féle intelligens elektronika és természetesen Vera lenyűgöző hangja. Valamint a bőr alá hatoló refrén. Imádjuk.