Ugrás a fő tartalomra

Hősök és szerelmesek – utolsó üzenet a VOLTról

Kik a hősök A legnagyobb hős című sláger énekesnője szerint? És mi a szerelem a Margaret Island tagjai számára? A Telekom VOLT Fesztivál zárónapján a JANA Színpad fellépői, a Margaret Island triója és Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője állt kamera elé.


„A boldogság az, amikor egyensúly van az életben és harmónia. Nekem nincsenek nagy igényeim, csak az, hogy rendben legyenek a dolgok körülöttem. Járok edzeni, próbálok egészesen étkezni, sétálok sokat a kutyával”- árulta el energikus koncertjük után éppen lelépve a színpadról Tarján Zsófi, a Honeybeast frontasszonya a JANA backstage-ben. A zenekar egyik legnagyobb slágere A legnagyobb hős, Zsófi szerint pedig minden embernek máshol vannak feladatai az életben, így ha valaki egy feladatot megold, akkor az már egy hőstettnek számít, hiszen ahol feladatod van, ott lesznek nehézségeid is. „De ha egy ilyen lépcsőn átlépsz, az már tulajdonképpen egy kicsi hőstett. Gyerekkoromban engem a tériszony hátráltatott, és amikor fel mertem mászni egy ugrótoronyra és leugrani onnan, már az is egy hőstett volt, még ha 50 cm is volt” – meséli.

A Margaret Island nemrég nyerte meg az év felfedezettjének járó Fonogram-díjat, fellépésükre pedig még az eső ellenére is rengetegen gyűltek össze a JANA Színpadnál. A rádióból több romantikus szerzeményét is ismerhetjük a csapatnak, amik elmondásuk szerint saját tapasztalaton alapulnak. 


„Sok dal szól a szerelemről, hiszen ez egy olyan dolog, ami foglalkoztat minket, a szakítások után úgy a legkönnyebb feldolgozni az élményeket, ha kiírod magadból és az mindig egy különleges élmény, amikor sokan éneklik egyszerre egy-egy szakítós dalodat, mint például a Nem voltál jót és ki tudja az ember magából énekelni a rossz tapasztalatokat”- Mondta Füstös Bálint, a zenekar gitárosa.

Lábas Viki, a trió énekesnője szerint a tiszta szerelmet nagyon nehéz megtalálni: „Erre valakinek egy egész életet kell várnia és nem kapja meg, valaki túl korán kapja meg ahhoz képest, hogy hol tart az életében és valaki pedig pont időben.És sokszor van az, hogy azt hiszed, hogy ő az igazi és ez a nagy szerelem és mégsem az. Úgyhogy szerintem sosem tudhatod biztosra, hogy igazából az-e a nagy szerelem, de vannak rá olyan érzések és intuíciók és érzések, amik szerint talán.”

„Sok ember eszményíti ezt a szerelem dolgot és túlmisztifikálja.Szerintem pont az a szépsége az egésznek, amikor olyanban nyilvánul meg két ember szeretete, ami nem annyira az ember arcába megy, hanem sokkal inkább benne van egy-egy cselekvésben, minthogy kimondom azt, hogy szeretlek, az annyira elcsépelt és fellengzős. Én azt keresem most a szerelemben, ami csöndben, halkan, talán nincs is kimondva, de érződik”- teszi hozzá Törőcsik Kristóf a csapat másik gitárosa. A trió egyébként amikor teheti, koncertek előtt szívesen utcazenél az adott város főterén is, de további részletek a videókból tudhatók meg.