Ugrás a fő tartalomra

Beírásokkal volt tele Nika általános iskolai ellenőrzője

Ezen a héten a fiatal énekesnő, Nika volt Garami Gábor népszerű webes sorozatának vendége, aki a Class Utasban többek között arról is mesélt, hogyan lett tinisztárból profi előadó. Kiderül, befogadták-e az osztálytársai, mikor sikerült megkomolyodnia, és kik voltak azok a legendás zenészek, akikkel együtt dolgozhatott.


Ezen a héten Veres Mónika, azaz Nika volt, a Class FM népszerű websorozatának, a Class Utasnak a vendége. Az énekesnő a 90-es évek végén gyereksztárként robbant be a köztudatba, ezért Garami Gábor először arra volt kíváncsi, mi vezetett ahhoz, hogy már 12 évesen befutott énekesnő legyen. Kiderült, hogy Nika már kiskorában is ki tudta ereszteni a hangját: „Anyukám szerint 3-4 éves lehettem, amikor egy gyereknapon megláttam egy bohócot, és üvölteni kezdtem, hogy én márpedig nem akarok kimenni a színpadra!” – nevetett az énekesnő, aki ahol csak tudta, megcsillogtatta erős orgánumát: „Már általános iskolában az Operaház gyermekkórusában énekeltem, a Három a kislányban és a Bohéméletben még szólót is.”

Amikor 1999-ben megjelent a Papa ne félts! című album, Nika élete egy csapásra megváltozott: „Nagyon gyorsan történt minden. 12 éves voltam, és már volt egy lemezszerződésem, amiről azt sem tudtam, hogy mit jelent. Úgy énekeltem fel az album dalait, hogy a stúdióban adták őket először a kezembe” – árulta el az énekesnő.

A tinisztároknak mindig nehéz összeegyeztetni a karriert a hétköznapi iskolai élettel, ezzel Nika is megküzdött: „Nem voltam mindenkinek szimpatikus – csak a gimis évek végére lettem jóban mindenkivel. A gólyatáborban megmondták a többieknek, hogy jön egy lány, akit már láthattak a tévében. Emiatt hiába voltam benne a csínytevésekben, mindig volt egy kis tartás bennük, ami nem oldódott fel. Sohasem voltam a hangadó, viszont szerettem jókat szórakozni, és hangosan nevetni másokon, ezért tele volt az ellenőrzőm beírásokkal. 18 évesen a Kőbányai Zenei Stúdióba vettek fel, ott a tanárok már egyenesen úgy ismertek meg, mint a lányt, aki az utolsó padban folyton kacag.” A kőbányai iskolában viszont már megkomolyodott Nika, hiszen itt új lendületet vett a karrierje, és profi dzsessz-énekesnőként szerzett hírnevet: „Felhívott Babos Gyula, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem az új lemezén énekelni, utána pedig a szakma olyan legendái kerestek fel, mint például Dés László. Nehezebb napjaimon azóta is ezekből az élményekből táplálkozom.”

Mi volt az egyetlen szakma az éneklésen kívül, ami gyerekként vonzotta Nikát? Milyen érzések fogják el, mikor Garami Gábor lejátssza neki az egyik saját dalát? El tudja-e még énekelni a Papa ne félts! című slágerét? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, ami elérhető a Class FM Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n.