Ugrás a fő tartalomra

Új dimenziókba repítenek a májusi klipek

A május a minőségi videoklipek hónapja – legalábbis a hónapban debütált klipek szerint határozottan az! A Tegan and Sara ikerpára kutyákkal szakít, Dua Lipa az érzékiségével borzolja fel a kedélyeket, a Galantis Sohaországba repít minket, a Coldplay pedig mindent tarol a világokon átívelő videójával.


Tegan and Sara: 100x

A „100x” a testvérpár júniusban megjelenő, ’Love You to Death’ című lemezének a harmadik száma. Már az előző két dalhoz készült videó („Boyfriend” és „U-turn”) is humorosabbra vette a figurát, és a legújabb klip sem kivétel ez alól. Bár a „100x” egy szakítós szám, ahelyett, hogy a lányokat látnánk különböző helyeken és ruhákban szomorkodni, ők kutyákat állítanak szélgép elé és mutatják lassított felvételeken. Az eredmény egyszerre vicces és megható: a kutyapofák idomulnak a szomorú szöveghez és elkeseredett arcot vágnak. A duó új albuma június 3-án jelenik meg, de reméljük, továbbra is ellátnak minket hasonlóan kreatív videókkal!


Dua Lipa: Hotter Than Hell

Dua Lipa először tavaly októberben robbant be a köztudatba „Be The One” című számával, amely azóta is uralja a nemzetközi és hazai lejátszási listákat. A gyönyörű lány legújabb klipje, a „Hotter Than Hell” a lány belső sugárzására és vonzó külsejére épít: az anno modellként is dolgozó Dua egzotikus arcáról, formás idomairól és a sokat sejtető ruhadarabokról készült képek mind a szexualitást hangsúlyozzák, amelyet a sejtelmes fények csak megerősítenek. A számot az énekesnő egy előző, boldogtalan kapcsolata ihlette, a kudarcot azonban a lány nem egy önsajnáltató számmal dolgozta fel, hanem átfordította a történetet egy pozitív, szerelmes dallá.


Galantis: No Money

A svéd duó és az ikonikus tengeri rókák, vagyis a Galantis ismét visszatértek hozzánk egy új single apropóján, amely nem más, mint a „No Money”. A számhoz készült klip kísértetiesen hasonlít egy lány Pán Péter által vezette gyerekcsapat életére: állatmintásra maszkírozott tinédzserek kóborolnak egy elhagyatott, felnőtt nélküli világban, és táncolnak, énekelnek, világítanak – csupa olyan dolog, amit Sohaország lakosai is csinálnának. A klip ilyen szinten tökéletesen alkalmazkodik a számhoz: az anyagiaktól, pénztől mentes, már-már gyermeki világba repíti vissza a hallgatókat egy funk-os disco-s számmal. A „No Money” garantáltan a nyár egyik nagy slágere lesz, és a klip is csak emelni fogja a népszerűségét.


Coldplay: Up&Up

Az „Up&Up” a hónap legbravúrosabb klipje. A ’Head Full of Dreams’ albumról készült harmadik videó két nap alatt máris több milliós nézettséget produkált. A klip különböző dimenziókat montázsol egybe, ezzel hívja fel a figyelmet a modern társadalom problémáira. A videó csipkelődő, egyben elgondolkodtató kollázsai olyan témákat érintenek, mint a vadon élő állatok sorsa, a folytonos háborúk, a környezetszennyezés, a tömeges éhezés és szegénység. A legbeszédesebb képsorokban a Coldplay óriásemberei uralják a természetet – pont úgy, ahogy az emberiség dominálja és írja át a környezete működését.

A klip látványos, gyönyörű képeket használ és bravúrosan vágja össze a különböző anyagokat, de nem is vártunk kevesebbet egy olyan daltól, amelyben Beyoncé vokálozik és Noel Gallagher gitárszólózik.