Ugrás a fő tartalomra

Red Hot Chili Peppers: Dark Necessities - Itt a dal!


A Red Hot Chili Peppers rajongóknak kifejezetten szerencsés napja volt május ötödikén, hiszen a banda több jó hírrel is szolgált: nem elég, hogy szeptember 1-jén, több mint húsz éves kihagyás után újra koncerteznek nálunk, de legújabb, „Dark Necessities” című számuk is debütált.

A hatszoros Grammy-díjas sztárbanda vadonatúj dallal lepte meg a rajongóit – a ma megjelent „Dark Necessities” az együttes legújabb „The Getaway” című albumának első száma. A lemez június 17-én kerül polcokra, és további 13 dallal várja a hallgatókat. Az albumot az előzőektől eltérően Rick Rubin helyett a Danger Mouse-szal együtt készítette a banda. „Egészen új hangzású, merőben eltér az előzőektől – persze anélkül, hogy a jó részeket elhagytuk volna. Alig várom, hogy élőben játszhassuk az új számokat a közönségnek!” – mondta Flea az új korongról.

Az RHCP előző „I’m With You” című albuma 2011-ben jelent meg, és több mint 18 országban vezette a listákat. A mintegy négy éves hiátus után megjelenő „The Getaway” is hasonló sikerekre számíthat, a már elérhető „Dark Necessities” alapján egy igazán erős, energikus albumra számítunk, amely remélhetőleg a nyár egyik legjobb lemeze lesz.

A magyar rajongók ráadásul élőben is meghallgathatják az új szerzeményeket, hiszen az együttes szeptember 1-jén a Budapest Arénában örvendezteti meg a hazai közönséget.