Ugrás a fő tartalomra

OliverFromEarth dala a májusi VIVA PUSH-ban

Patocska Olivér neve ismerős lehet azoknak, akik követik a zenei tehetségkutatókat, ám a ByTheWay egykori tagja ma már szólóban építi karrierjét. Az énekes a név- és imidzsváltással is bizonyítani szeretné, hogy számára ez egy új korszak, ami az önmegvalósításról szól. OliverFromEarth debütáló klipje a májusi VIVA PUSH.

Patocska Olivért a ByTheWay tagjaként ismerte meg egy ország 2013-ban, amikor az egyik hazai tehetségkutató történetének legsikeresebb csapataként második helyezést értek el. 2014-ben azonban kilépett a fiúbandából és úgy döntött, saját kezébe veszi karrierje irányítását. BLR-rel közös, első szóló dala, a „Ne félj” máris kiérdemelte a VIVA PUSH májusi elismerését.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a zenecsatorna ilyen jól fogadta a debütáló dalomat és kiemelt figyelemben részesít. Mivel most már kizárólag a saját tapasztalataimra és kapcsolataimra támaszkodom, nehezebb egy országos tévécsatornára vagy rádióba bekerülni. A VIVA elismerése is mutatja, hogy nem lehetetlen, és ezt nagyon köszönöm nekik” – kezdte Patocska Olivér, akit ezentúl OliverFromEarth néven talál meg a közönség.

„A nevem az életfilozófiám is egyben. Nem értek egyet a faji, nemi, egzisztenciális vagy bármilyen más megkülönböztetéssel, a rétegződéssel, az országok közötti határokkal” – hangsúlyozta az előadó, aki minden dalával fontos üzenetet szeretne tolmácsolni. „A „Ne félj” látszólag egy egyéjszakás kalandról szól, ami rendben is van, ha nem bántunk vele senkit. A valós üzenet azonban jóval több: egy felszínes világban élünk, ahol szinte teljesíthetetlen elvárásoknak kell megfelelnünk. Korlátok közé szorítjuk saját magunkat, hogy elkerüljük a konfrontációt, így az egyéniség nem képes kibontakozni, az emberek nem lehetnek önmaguk” – magyarázta az énekes, aki a dal zenéjét Burai Krisztiánnal, a szöveget BLR-rel írta még 2015-ben, a klip azonban csak idén márciusban nyert végleges formát.

„A Festetics palotát béreltük ki a forgatáshoz, profi modellekkel és profi stábbal dolgoztunk. Számtalan kihívással kellett szembenéznünk, mire idáig elértünk, de a sok munka és kitartás meghozta a gyümölcsét” – mesélte Patocska Olivér, aki május végén jelentkezik debütáló kislemezével, rajta a „Ne félj” című dallal és további újdonságokkal.

A VIVA minden hónapban kiválaszt egy-egy feltörekvő előadót, akit kiemelt megjelenésekkel és interjúkkal támogat. OliverFromEarth előtt olyan nevek érdemelték ki a zenecsatorna kiemelt figyelmét, mint a KosziJanka Project, a Wellhello, Kis Grófo és Pixa kettőse, a SuperStereo és az áprilisi felfedezett BSW.