Ugrás a fő tartalomra

Így nézett ki végzősként Puskás Peti

A középiskolai évek örökre meghatározóak maradnak, hiszen ez az az időszak, amikor első életre szóló döntéseinket meghozzuk. Puskás Peti például rendszerint tanítás után is az iskolában maradt.

A felnőttkorba lépés egyik szimbólumának is tekinthető, amikor a középiskola végét jelentő tablók kikerülnek a falra. A tablóképeket nézegetve évekkel később is jóleső érzések töltik el az embert, akárcsak Puskás Petit, aki élénken emlékszik arra, milyen érzés volt elhagyni a fővárosi alma materét. „Nagyon szerettem a Telekibe járni, úgy emlékszem, aktívan részt vettem a közösségi, társasági életben is. Tanítás után is rendszeresen a suliban maradtam focizni, kosarazni vagy zongorázni. A bulizás nem igazán volt jellemző ránk, szerintem visszafogott osztály voltunk” – emlékezett vissza Peti, aki boldogan mondott igent, amikor meghívták a Teleki Blanka Gimnázium idei ballagására énekelni.

„Megható volt látni a könnyes szemű szülőket és diákokat, eszembe juttatta, hogy bizony nálam is eltört a mécses, amikor szembesültem vele, hogy vége a sulinak” – vallotta be az énekes, aki a ballagása utáni „fellépését” követően a tablóját is megkereste. „Nekünk még klasszikus változatban készült, ami a mai napig kint van a suli falán. Akkor még nem volt lehetőségünk olyan modern tablók készítésére, mint a Telenor GIF-tablója, de ha tehettük volna, biztos jelentkeztünk volna a játékra” – tette hozzá Peti.

A ballagó osztályok ma már számtalan ötlet közül választhatnak a tablójukat illetően, például a saját GIF-tablójukat is elkészíthetik a Telenor alkalmazásának köszönhetően, mellyel EFOTT-hetijegyeket, tableteket, Hipersuli-ajándékcsomagot és akár selfie botokat is nyerhetnek. Részletek ITT!