Ugrás a fő tartalomra

Hideg rázósan jó volt az Illés Lajos Emlékturné első állomása! - Beszámoló!

Tegnap útjára indult az Illés Lajos Emlékkoncert turnéja. Az első állomást Budapest, pontosabban a Kőrösi Csoma Sándor Kultúrház jelentette, ahol este 19:00 után elstartolt a nagyjából másfél órás műsor.


Sok-sok koncert után mindig különleges érzés egy színházban, vagy művelődési központban adott rendezvényen részt venni, hiszen már a helyszín miatt egy teljesen más atmoszférába kóstolunk benne. Pénteken este pedig picit úgy éreztem magam, mintha újra visszacsöppentem volna az iskolás évek kellős közepébe, amikor mindannyian érezzük, hogy ezzel a rendezvénnyel valami előtt bizony tisztelegni fogunk. Az Illés Lajos Emlékére rendezett turnésorozat első állomásán olyan tehetséges(!!!) énekesek léptek színpadra, mint Csordás Ákos, Péterffy Lili, Samu Kriszta Mazsi, Kállai-Kiss Zsófi, Schwartz Dávid, vagy éppen Fórizs Olivér.


Egyetlen kivétellel minden előadót most hallhattam először élőben énekelni, és bizony voltak kellemes meglepetések, ugyanis az este folyamán többször is találkoztam a lúdbőrözés jelenségével. A műsor számai már alapvetően jól lettek kiválasztva, de úgy érzem, muszáj néhányat kiemelnem... Rögtön itt van például a Valahol egy lány című szám, amelyet mintha Kállai-Kiss Zsófinak írtak volna. Ezt a dalt sokszor hallottam már sok énekestől, de minden kétséget kizáróan Zsófi volt a legjobb közülük! Olyan átéléssel adta át ezt a nótát, hogy a teremben véleményem szerint mindenki totálisan azonosult a lánnyal és a dallal egyaránt. Ugyancsak ilyen telitalálat volt az Ó, kisleány és Csordás Ákos. Az ő makulátlan hangjától és csibészes előadásától ember legyen a talpán, aki nem dobja el az agyát. Mindezt persze jó értelemben! Az egyik legnagyobb tapsot pedig a Várj, míg eljön a nyár kapta, amelyet Samu Kriszta Mazsi Schwartz Dáviddal karöltve tálalt. Két olyan hangról beszélünk, amelyek az utóbbi időben külön-külön is hatalmasat fejlődtek, ketten együtt pedig igazi katarzist, rock’n’roll hangulatot prezentáltak az egybegyűltek számára (jaj, de nehéz volt ülve maradni). Mazsi esetében ki kell még emelnem azt is, hogy ő volt az, aki igazi házigazdaként végig vezette, húzta az egész produkciót. Mindezt mindenféle erőltetett, klisés vonal nélkül... Erre születni kell...


Összességében igazán kellemes kis műsorról beszélünk, amely nem csak az idősebb korosztály szívébe lophatja be magát a turné során, hanem a fiatal közönséget is könnyedén meghódíthatja. És ha akad valaki, aki előítélettel kezeli a tehetségkutatókban is feltűnt előadókat, annak külön javaslom a koncertsorozat valamely állomását! Gatyát felkötni, mert ez bizony jó lecke lesz! 



Szöveg, képek: Nikkk