Ugrás a fő tartalomra

Billboard 2016: Ők a Warner Music győztesei!

Most, hogy túl vagyunk az amerikai zenei díjátadók egyik legizgalmasabb estéjén, ahol Adele és a The Weeknd is nagyot tarolt, Céline Dion sírva fakadt és mindenki érezte és éreztette Prince hiányát, lássuk, hogy a Warner Music szemébe kik csaltak örömkönnyeket!


1. Twenty one pilots 

A 2009-ben alakult számára átütő és sorsfordító év volt 2015. Második, „Blurry Face” című albumukkal világszintű elismerést szereztek, „Stressed Out” számuk pedig a mai napig a lejátszási listák elején szerepel. A Billboardon a Legjobb rock előadó díja mellett a Legjobb rock lemez elismerést is elnyerték.


2. Fetty Wap

A félszemű rapper 2016-ben égett bele a retinánkba és az emlékezetünkbe „Trap Queen” című számával. Azóta olyan világsztárokkal működik együtt, mint David Guetta, Sia vagy Snoop Dog. A Billboard a Legjobb új előadó díjával ismerte el a rapper munkásságát.


3. Major Lazer & Dj Snake featuring MØ, Lean On 

Diplo, Jillionaire és Walshy Fire hármasa, másképpen a Major Lazer új formációja 2015 egyik legnagyobb durranása volt. A dj-mogulok harmadik lemeze, a „Peace Is The Mission” olyan sztárelőadók együttműködésével készült, mint Ariana Grande, Ellie Goulding, Dj Snake és MØ. Utóbbi kettővel együtt készült a „Lean On” című slágerük, amelyik a Billboard díjátadón elnyerte a Legjobb elektronikus / dance szám elismerését.


4. Wiz Khalifa & Charlie Puth: See You Again 

A dalt egy szomorú, megrázó alkalomból írta Puth: a hirtelen és tragikusan elhunyt Paul Walker emlékére. A fiatal srác többek között ennek a számnak köszönheti a sikerét, hiszen a „See You Again” azon kívül, hogy felszólalt a Halálos iramban 7-ben is, a mai napig a rádiók gyakran játszott slágere, és egyszerre nyerte el a Legjobb rap dal és a Legjobb top 100 dal díját is. 


5. David Guetta 

Pár hete már Guettától hangos az internet, hiszen a lemezlovas és producer legújabb szerzeményében – ami nem mellékesen a 2016-os foci EB himnusza – egymillió rajongó hangját használta fel! A Billboard is elismeri a francia sztár tehetségét, hiszen ő nyerte el a Legjobb dance / elektronikus előadó díját.