Ugrás a fő tartalomra

Áll a bál a Kelemen Kabátban háza táján

Elkészült a legújabb Kelemen Kabátban klip, és ezzel a teljes Szívdöglesztő EP képi megjelenítést kapott. Az Áll a Bál nagyon könnyen a nyár slágere lehet. Különlegessége, hogy eredetileg egy női előadónak készült, végül mégis Kelemen Kabátban felvétel lett belőle, így fordulhat elő, hogy Horváth Boldi egyes szám első személyben énekli meg egy lány gondolatait.

"A dal egyrészt a tavaszról, a felnőtté válásról és a szerelemről szól egy fiatal felnőtt lány szemszögéből.” – meséli a frontember. – „Másrészt pedig a 'félek, de akarom mégis' tételmondat köré épül, ami minden új dologba kezdéskor aktuális lehet bárki számára." A dalhoz készült klipben ezt a fiatal lányt egy titokzatos férfi várja minden nap az iskola előtt, ám a történet sajnos nem érhet boldog véget.

„A klip producere Boros Bence volt, akivel már több klipen dolgoztunk (Nyári dallam, Jártam itt, Téli dallam). Ő hozta össze a stábot és tartotta kézben a gyártást” – mondja Boldi. – „Főszereplőnek mindenképp egy üde bájos lányt szerettünk volna. Körülbelül 50 jelöltet néztünk meg, mire megtaláltuk Natalit, aki tehetséges modell.”A zenekar sikeres tavaszi turnén van túl, hamarosan pedig nekivágnak a fesztiváloknak. A nyár közepén viszont nagy bulira készülnek Budapesten is. „Sűrű és vidám nyarunk lesz” – nevet a frontember. – „A Szívdöglesztő turné alatt jól összerázódott a banda, szerencsére a nyáron is sokat játszunk majd, sok helyen. Amire a legjobban készülünk, az pedig a július 15-i nagy nyári Kelemen Kabátban koncert a Barba Negra Trackben. Ezen az estén ott lesz velünk a Superstereo és az Egy Másik Zenekar. Különleges látvánnyal kedveskedünk majd a koncertlátogatóknak.”


Dalszöveg: 
 Félek de akarom mégis, a lányok mondták nem lesz baj 
Szeretem és akarom én is, nagy lány vagyok aki tudja hogy mit akar 
A mama leül iszik egy meggyet, a papa kiabál 
Ne kiabálj, nem ő tehet róla - tavasz van bennem áll a bál 

 Nyílik a világ csillag gyullad az ég most vörös színben ég 
A gyermekkor unalomba fullad ki tudja mi várhat rám még 
Egy érintéssel indult minden, viccnek hittem nem tudtam 
Hogy a legdrágább van ingyen, az Isten lábát megfogtam 

Félek de akarom mégis... 
 Nyílik a virág végre itt vagy szívemben a helyed meg van rég 
A füstös klub unalomba fullad, nyitva a terasz kék az ég 
Egy első szóval indult minden, viccnek hittem nem tudtam
Hogy a legdrágább van ingyen, az Isten lábát megfogtam 
 Ne búsulj várd ki a végét, lehet igazad lesz mama, 
Ha elhajít mint megunt babát, kisgyerekként futok haza. 

 Félek de akarom mégis... 2X