Ugrás a fő tartalomra

Új oldaláról mutatkozik be Samu Kriszta Mazsi!


Illés Lajos bár 2007-ben elhunyt, de művei, dalai máig hatalmas népszerűségnek örvendenek a zenekedvelők körében. Éppen ezért az Illés család kezdeményezésére egy országos koncertsorozat indul útjára.

A fellépések során olyan Illés számok csendül majd fel többek között, mint a Tudod-e te kislány, az Elszáll a nyár, a Hűvös van, a Valahol egy lány, vagy éppen a Jelbeszéd. A fiatal, tehetséges énekeseket a Kőbányai Zene stúdió növendékei kísérik, az első koncertre pedig május 6-án, pénteken kerül sor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

„Szerencsésnek érzem magam, mert ebből a kis csapatból mindenki nagyon jól ismerek. Egyedül Dávid az, akivel az első próbán találkoztam először. A jó hangulattal sosincs probléma, a közös feladatok során hihetetlen energiák gyűlnek össze egy helyre, és mindig feltöltődve indulok haza. Jó érzés egy ilyen csapatban, egy ilyen komoly projectért dolgozni. Hálás vagyok, hogy a részese lehetek!” – kezdte a januártól folyó próbák kapcsán Samu Kriszta Mazsi.

„Amikor megkaptam ezt a felkérést, picit megfontoltabban döntöttem, mint a korábbi munkák során. Lehet, hogy ez a korral jár, de eddig túl hirtelen döntöttem dolgok mellett. Végül arra jutottam, hogy itt az ideje a tanulásnak, és innentől csak olyan feladatokat vállalok, amelyek tanulási folyamatot hoznak magukkal. Jól gondoltam, hogy van még bőven mit tanulnom a zenéről, és magáról az életérzésről is. Most Illés Lajos munkásságát fogjuk prezentálni, csak éppen a mi életünkből hozott dolgokkal, a mi köntösünkkel ruházzuk fel. Mindeközben természetesen igyekszünk megőrizni ezeknek a daloknak a sajátos eredetiségét.” – tette még hozzá az előadó. Mazsi mellett olyan tehetségek bizonyítanak még a turné során, mint Péterffy Lili, Kállai-Kiss Zsófi, Csordás Ákos, Fórizs Olivér, vagy éppen Schwartz Dávid.

Írta: Nikkk