Ugrás a fő tartalomra

Testiség és túlfűtött érzelmek: Itt van pár szuper klip az elmúlt hetekből!

Színek, formák, anyagok és testek kavalkádja: a tavasz beköszöntével igazán extravagáns látványvilággal készültek a kedvenc előadóink. 



Birdy: Wild Horses

A fiatal brit lány érettebb, nőiesebb oldalát mutatta meg legújabb videoklipjében. A Wild Horses-ban egy csábító hableányt játszik, aki egy halászt kényszerít választási helyzetbe: vagy alámerül a tengerbe szerelme miatt, vagy a szirén nélkül éli le az életét. Birdy végre kilép a zongora mögül és jóval merészebb, a képzeletre nem sokat bízó sellőruhában őrjíti meg a kisfilmben szereplő halászon kívül a közönséget is.


Bat for Lashes: In God’s House

A Bat for Lashes legújabb, a „The Bride” címre hallgató lemeze egy magára maradt menyasszony gyászáról szól, miután a vőlegénye az esküvő előtt egy balesetben meghal. Ez a keretsztori sokat segít az In God’s House klip értelmezésében is, amelyben az énekes Natasha Khan a sivatag közepén siratja szerelmét egy neonfényben úszó kereszt, illetve kocsi előtt. A dal magával ragadó és a klip is gyönyörűen fényképezett, hangulatos, melankolikus színvilágú, tökéletes film-ballada. A The Bride július 1-én jelenik meg.


GTA – Sam Bruno: Red Lips (Skrillex remix)

A Red Lips igazi képzőművészeti alkotás. Erős vizuális világának, az elképesztő koreográfiának, a gyönyörű díszleteknek és sminknek, a csodásan torz szereplőinek és pergős vágásának köszönhetően a végeredmény hibátlan. A klipben a piros rúzs által okozott hazugságok és démonok törnek elő a sötétből, és végül magukkal húzzák a lányt. A Grant Singer és Skrillex rendezésében készült videót az alábbi linken tekinthetitek meg:


Bebe Rexha: No Broken Hearts ft Nicki Minaj

A No Broken Hearts egy valódi csajos videó: rózsaszín miniruhák alól kivillanó női mellek, csókos ajkakról készült közelik, lebegő hajtincsek, különböző tempójú twerkek – minden megtalálható ebben a videóban, amitől egy magát kicsit is feministának valló személy önként és dalolva veri a fejét a falba. Az összhatás mindenesetre nagyon jól működik, a szám dallamos, fülbemászó, a hatásvadász videó pedig a képet uraló női testeknek, a szexi koreográfiának, illetve az ötletes kompozícióknak és a ritmusos, élénk vágásnak köszönhetően az első perctől az utolsóig fenntartja a néző figyelmét.




Death Cab for Cutie: Good Help (is so hard to find)

Ha az előző klipen a feministák tépték a hajukat, ezt a videót minden, a modern társadalmat és a médiát alapból elítélő egyén isteníteni fogja. A Good Help kifejezetten keserű, csipkelődő stílusban ítéli el napjaink személytelen tömegtársadalmát, ahol az egyéneket csak a 15 perc hírnév élteti, még ha különböző egzotikus sérüléseket kell elszenvedniük érte. A klip egyszerre szórakoztató és félelmetes, hiszen egy olyan utópikus világot mutat be, amely néhány elemében már ma is létezik – persze az extrém sarkítások nélkül.