Ugrás a fő tartalomra

Mentha: „Egy picit magunknak is szól, magunkról” – Itt a Menj tovább Hősök klip!

Amíg múlt héten egy különleges együttműködéssel rukkoltak elő („A Csoport, Gyerünk, gyerekek”), addig most egy igazi Hősök munkával jelentkezik Mentha és Eckü duója. Erre a szerzeményre és a hozzá forgott egyszerű, de nagyszerű klipre valóban érdemes odafigyelnetek!


Menthával így beszélgettünk a Menj tovább kapcsán:

Nikkk: Nagyon szeretem az ilyen dalokat, amelyek igazi tartalommal vannak megtöltve és bárki/mindenki levonathat belőle dolgokat a saját életéből. Számodra mit jelent ez a szám?

Mentha: Nagyon kedvelem ezt a dalt, mivel igazi Hősök fless’, okos szövegekkel és ugyancsak igazi Joeker beat-el! Ezúttal Eckü hozta a témát, meg is írta a saját verzéjét, valamint a refrént, aztán, amikor meghallottam ezek a részeket, szinte egyből kiömlött belőlem az én szövegem. Nagyon jó lüktetése van a zenének, nagyon éreztük mindketten. Mondhatjuk, hogy egy picit magunknak is szól magunkról, de mégis mindenki át tudja érezni, ha elgondolkodik a szövegen és őszintén tükörbe néz. Egy pozitív hangvételű szám, ami arról szól, hogy akkor is menni kell tovább, ha éppen padlón vagy, vagy nem találod magad az egykori önmagadhoz képest. Minden és mindenki változik körülötted, hirtelen rádöbbenhetsz, hogy semmi sem olyan mint régen. Te sem! Még ha próbálsz is úgy viselkedni, mint egykoron, akkor is rájössz, hogy ez már nem működik és nem érted, hogy mi a baj. Ez a tény padlóra tud küldeni, ha nem térsz, vagy nem térit valaki észhez!

Nikkk: Ahogy néztem, a közönségetek nagyon szereti ezt a szerzeményt. Többen írják (és Te is mondtad), hogy eredeti, régi Hősök feelingje van, amit a populárisabb daloknál sokszor hiányolnak. 

Mentha: Valóban egy igazi régi Hősök feelingről beszélünk, ahogy például az Életút is az. A Lepörög a filmet sem tartjuk idegennek, mivel az is Hősök, csak az mondjuk egy újabb Hősök stílus. Sokszor elmondtuk már, hogy mi nem vagyunk és soha nem is voltunk az a begyöpösödött banda. Megváltozott a zeneipar, nagyon más szelek fújnak már, mint mondjuk 8 évvel ezelőtt. Mindenki változott és változik. Én úgy fogalmaznék, hogy kicsit muszáj felvenni a „kaméleon effektust”, azaz a környezet színét, mert ha nem teszed, akkor kifakulsz és elkopsz. Ez egyébként benne van a verzémben is. Úgy gondolom, hogy egy idén 15. életévét betöltő zenekarnak nem kell magyarázkodnia. Nincs is miért! Szeretjük ezt csinálni és nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek, hogy immáron 15 éve velünk vannak.

Nikkk: Mostanság mintha sokszor visszatérő témátok lenne az idő, vagyis annak múlása. Amit ebben a felgyorsult világban talán nem lehet elégszer hangsúlyozni... 

Mentha: Így van, öregszünk mi is! (nevet) De ez belőlünk természetesen jön, nem direkt!

Nikkk: Az ilyen komolyabb dalokhoz visszafogottabb, egyszerűbb klipet képzeltem el és végül az is lett. Kikkel dolgoztatok ezúttal? 

Mentha: Mindenképpen egy egyszerűbb, fekete-fehér„street” videót szerettünk volna a dalhoz. A klipet ugyanaz az Ötvös Olivér készítette, aki a nemrég debütált Lepörög a film videóját is csinálta. Nagyon jó volt együtt dolgozni vele és kis csapatával, mivel tudja és érti, hogy mit akarunk. Ő megvalósítja mindazt, amiről hablatyolok neki! (nevet.) Amikor megnézem az első vágott verziót, már akkor nagyon tetszik a munkája. A forgatás pedig úgy jött, hogy Ecküvel egy pénteki napon Pesten jártunk ügyeket intézni, és felhívtuk Olivért, hogy esetleg vasárnap nem-e jönne le Veszprémre és környékére, mert szeretnénk vele forgatni. Ő erre csak annyit mondott, hogy legyen inkább hétfő! (nevet) Hétfőn pedig már forgattunk! Számunkra nagyon sokat számít a rugalmasság, ami nála abszolút működik és ezért is szeretjük őt!


Korábbi Hősök interjúk, beszámolók: