Ugrás a fő tartalomra

Kollányi Zsuzsi Colony: "Igénylem és szeretem a kihívást, a változatosságot!"

Kollányi Zsuzsi Colony hangjára már Majka és Curtis egyik buliján is figyeltem, ám a tavalyi Pilvakeren lettem csak igazán tehetsége rabja. Az utóbbi időben Zsuzsira picit több reflektor hárul, amit nagyon megérdemelt már. Rengeteg teendője mellett Zsuzsi szakított ránk is egy kis időt, és van egy olyan érzésem, hogy interjúnk után még szimpatikusabbá válhat számotokra is! Íme:

Nikkk: Mesélj magadról egy picit nekünk! Milyen családból érkeztél? Mivel foglalkoztál korábban? 

K.Zs.Colony: Nagyon szegény családból származom, így korán megszoktam, hogy ha bármit szeretnék az élettől, akkor meg kell dolgoznom érte. Ebből adódóan nagyon sok mindennel foglalkoztam már, mint például a vendéglátással, vagy éppen az értékesítéssel is. Mindig tanultam valami újat! Hol azért, mert fontos volt, mint például a zeneiskolában a klarinét, vagy a dobot, vagy éppen a továbbtanuláshoz a nyelvvizsgát szereztem meg, hol pedig azért, mert nagyon szerettem volna azon a területen fejlődni, ilyen például a tánc, vagy éppen a színjátszás.

Nikkk: Mikor érezted először, hogy a zenével szeretnél foglalkozni?

K.Zs.Colony: Amióta csak hangot tudok kiadni magamból, mindig énekeltem! Mindössze három éves voltam, amikor kijelentettem, hogy énekes leszek.

Nikkk: A legtöbben talán Majka és Curtis zenekarából ismerhetnek, ahol vokalistaként, énekesnőként állod meg a helyed. Sokan nehéz fickóknak tartják ezt a rapper-duót. Valld be szépen, hogy jól gondolják! Viccet félretéve, hogyan kerültél ebbe a csapatba? Szemmel láthatóan jól érzed magad velük a színpadon!

K.Zs.Colony: Egy nagyon fontos barátom által kerültem ide, akkoriban még csak helyettesként gondoltak rám, de végül jól rajtuk maradtam. Mint a szamáron a fül! Egyébként pedig vagy én vagyok elvetemülten toleráns, vagy ezek a srácok tényleg nem nehéz fickók! Mi mindig megértjük egymást, és támogatjuk a másik zenei elképzeléseit mindamellett, hogy emberileg is nagyon jól megvagyunk. Sok hasonló prioritás van az életünkben.

Nikkk: Számomra egy iszonyatosan sokszínű, izgalmas, lenyűgöző személyiség vagy. Ezt támasztja alá, hogy több stílusban is bizonyítani tudsz, hiszen a Garami Funkyban is megtalálhatunk, de vokalistaként együtt dolgoztál Mohamed Fatimával, Berezcki Zolival, Radics Gigivel, vagy éppen Wolf Katival is. 

K.Zs.Colony: Bevallom, iszonyatosan szerencsés helyzetnek érzem, hogy mindenféle projektben kipróbálhatom magam. Igénylem és szeretem a kihívást, a változatosságot, illetve nagyon szeretek különböző "szerepeket" játszani. Számomra művészként, valamint emberként is nagyon fontos, és épít is az, hogy sok művésszel, különböző alkotói közegekben dolgozhatok együtt.


Nikkk: Az izgalmas jelző kapcsán egyből eszembe jutnak a tetoválásaid, amelyeket többször láthattunk már (például Majkaék: Magyar vagyok videójában). Mesélsz nekünk róluk egy picit? 

K.Zs.Colony: Nagyon szeretem a tetoválásaim! Egytől-egyig fontosak nekem! Megerősítések, a számomra fontos értékek egyfajta összegzése. Ilyen például a szeretet, a tisztelet, vagy éppen a bizalom. Természetesen mindig újabb és újabb gondolatok adódnak az eddigiekhez, így a számuk évről-évre nő.

Nikkk: Engem legelőször a tavalyi Pilvakeren nyűgöztél le, ahol idén ismét számítottak rád a szervezők. Bravúros amikor a színházi tekintély találkozik a humorral, a rap műfajával, és születik egy egészen különleges egyveleg. A közösségi oldaladon nem egyszer kijelentetted, hogy szereted ezt a produkciót. Számodra mit jelent a Pilvaker? 

K.Zs.Colony: Amit összefoglaltál a kérdésedben, tökéletes válasz erre! A Pilvakerben mindent szeretek! Imádok zenélni, imádom a nagy alkotói közösségeket, amikor mindenkinek a közös cél lebeg a szeme előtt. Imádom a nyitott és tehetséges embereket, az új ismeretségeket, a színházat, a színjátszást, a zeneírást, a performingot. Az újszerű gondolkodást és mindent, amit a Pilvaker képvisel! Szerintem csodálatos produkció, és minden év elején repesve várom, hogy végre elkezdődjenek a próbák!

Nikkk: Az eddigi karriered során mi volt az a pillanat, amikor megálltál egy pillanatra, mert örömödben nem hitted el, hogy ott vagy, és mindez veled történik? 

K.Zs.Colony:  Nagyon jó kérdés ez! Az én életemnek azok a legtermészetesebb pillanatai, amikor előadhatok. Amikor minél nagyobb közönség előtt megmutathatom magam, megoszthatjuk az energiánkat a színpadon és a színpad előtt állókkal. Egy szóval nekem minden másodperc különleges, életadó, amikor színpadon vagyok. Máshol talán nem is élek igazán.


Nikkk: Nem is olyan régen jelent meg Majkával közös dalod, az Elég lesz, ami szép számokat produkál a legnagyobb videómegosztón. Hogy érezted magad a klipforgatás során? 

K.Zs.Colony: Egyszerűen odavagyok a forgatásokért, fotózásokért! Ez az előadó-művészet egy számomra szintén fontos eleme, és tobzódom benne! Minél érdekesebb karakter bőrében lehetek, annál jobb! A mai napig vágyam, hogy a színjátszás valamilyen módon az életem része legyen, szívesen dolgoznék színházban is. Ebből adódóan eleve nagyon élveztem a forgatást, az pedig nyilván még nagyszerűbbé tette, hogy Petivel (Majka - szerk.) nagyon sokat nevettünk egész nap, illetve, hogy a klip egész stábja egy baráti kör, kedves, vicces, tehetséges emberek voltak.

Nikkk: A Vision Stúdióval forgattad le a második kliped, amely a már említett Elég lesz előzményeit dolgozza fel. Mit tudhatunk erről az anyagról? 

K.Zs.Colony: Viszonylag letisztult, de nőies közegben vettük fel a klipet, és minden színben egyedül vagyok benne. Egy asszony várakozása a szerelemre, a szeretett férfira. Remélem, mindenkinek tetszeni fog! A szöveg tartalma abszolút általános és örök érvényű, azt gondolom, az azonosulás nem fog gondot okozni. A klip képi világáról pedig még annyit, hogy a Vision Stúdió munkatársai nagyon fiatal, innovatív gondolkodású srácok, és az előzetes vágóképek alapján nagyon elégedettek leszünk a munkájukkal!

Nikkk: Ha lenne egy jó tündérünk, aki teljesítené három kívánságod, mit kérnél tőle?

K.Zs.Colony: Azt hiszem, elsődlegesen hitet, bátorságot kérnék, hogy a szívem döntéseit fenntartások nélkül követni tudjam! Másrészt azt kérném, hogy minél több olyan ember vegyen körül, akik önmagamért szeretnek, és el tudnak fogadni feltétel nélkül, illetve én is őket! Szeretnék szeretetben élni! Harmadrészt pedig kérném, hogy mindig legyen erőm, kedvem és lehetőségem alkotni, előadni. Mindig legyen, aki ezt megbecsüli, értékeli! Szeretnék boldog lenni és másokat is boldoggá tenni a művészetemmel. Ennél többet nem is kérhetek!