Ugrás a fő tartalomra

Jön a NAGY-SZÍN-PAD 2016!

Bagossy Brothers Company, Bohemian Betyars, Esti Kornél, Freddie, Fran Palermo, Mongooz and the Magnet, Marge, Passed, Run Over Dogs, Superstereo, Szabó Benedek és a Galaxisok, Zaporozsec: idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A közönség mellett ezúttal egy 25 tagú szakmai zsűri is értékeli a résztvevőket: a fesztivál- és koncertszervezők, menedzserek, producerek, és újságírók mellett többek között Zacher Gábor, Janklovics Péter, Buda Marci, Papp Szabi, Wolfie, és a Pamkutya is pontozza a produkciókat.


A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV harmadik alkalommal indítja el a NAGY-SZÍN-PAD! című programot, amely célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen. Az első NAGY-SZÍN-PAD!-ot 2014-ben a Mary PopKids, a másodikat 2015-ben az Ocho Macho nyerte meg, de az elmúlt két évben a szakmai grémium által választott előadók közül szinte mindenki kiemelkedő eredményeket ért el – elég, ha a Halott Pénz, az Ivan & the Parazol, a Soerii & Poolek, a The Biebers, a Margaret Island, a Middlemist Red, a Kelemen Kabátban, a Cloud 9+, a Turbo, vagy Deniz sikerszériájára gondolunk. “Bár az idei még csak a harmadik Nagy-Szín-Pad!, a fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják: a verseny igazán fontos ugródeszka az összes résztvevő számára.” – mondta Lobenwein Norbert, alapító-főszervező. “Túl azon, hogy a hazai popszakma egyre nagyobb érdeklődéssel figyeli a Nagy-Szín-Pad! résztvevőit, az elmúlt időszakban ez a verseny számunkra is sokat segített abban, hogy a korábbinál sokkal inkább megalapozott döntéseket hozzunk a fesztiváljaink új fellépőit illetően.” - tette hozzá Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapítója - ők ketten egyébként többek között a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a STRAND - Nagyon Zene Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton főszervezői is.

A tét most is nagy: a győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál Nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es Eurosonic Festivalon, Hollandiában, valamint egy videoklippel és egy 500.000 Ft-os MOL üzemanyag-kártyával is gazdagodik. Minden versenyző, aki részt vesz az elődöntőkön, már nyertesnek számít, hiszen mindannyian számos felkérésre számíthatnak az említett nyári fesztiváloktól, és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől is, az elmúlt évben megújult Művészetek Völgye például a Nagy-Szín-Pad! mindhárom döntősét fellépteti a „Völgy” könnyűzenei nagyszínpadán.

A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny főszponzora ismét az OTP Junior. „A verseny a hazai könnyűzenei élet tehetséges fiatal szereplői számára az egyik legjobb bemutatkozási és bizonyítási lehetőség, ezért is érezzük fontosnak azt a támogatást, amelyet az OTP Junior már harmadik éve biztosít az eseménynek. Az elmúlt évek sikertörténetei alapján biztos vagyok benne, hogy az idei verseny 12 indulójának is minden esélye megvan arra, hogy valóra váltsa álmait, és még szélesebb körben megismerjék és megkedveljék zenei világukat. Az OTP Bank új reklámkampánya zenéjét is egy korábbi Nagy-Szín-Pad nyertesnek, a Mary Popkids együttesnek köszönhetjük. Biztosra veszem, hogy a mostani indulók között is lesznek meglepetések és emlékezetes teljesítmények. Hajrá srácok, hajrá Nagy-Szín-Pad!” – mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketingkommunikációs vezetője, aki idén zsűritagként is bekapcsolódik a tehetségmutató versenybe.

A Petőfi Rádió és Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programsorozatát. “Aki ismeri a tevékenységünket, az minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy az elmúlt évek során milyen sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be” – mondta el Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatósági igazgatóság – igazgatóhelyettese. A Petőfi TV az elődöntők és a döntő során élőben jelentkezik a helyszínről a résztvevőkkel és a zsűritagokkal készített interjúkkal, exkluzív backstage információkkal, és természetesen a 12 előadó koncertjének legizgalmasabb részleteit is közvetíti, így azok is bekapcsolódhatnak a programba, akik személyesen nem tudnak jelen lenni.


AZ ELŐDŐNTŐK IDŐPONTJAI: 
április 23. Bagossy Brothers Company 
április 24. Bohemian Betyars 
április 25. Esti Kornél 
április 26. Freddie 
április 27. Fran Palermo 
április 28. Mongooz and the Magnet 
április 29. MARGE 
április 30. Passed 
május 1. Run Over Dogs 
május 2. Superstereo 
május 3. Szabó Benedek és a Galaxisok 
május 4. Zaporozsec 

DÖNTŐ: május 15.

AFTERPARTIK AZ ELŐDÖNTŐSÖKKEL A koncertek után az Akvárium Klub VOLT barjában az aznapi fellépőkkel bulizhatnak a rajongók. Többek között lesz Bohém Balkán Party, Esti Kornél, SuperStereo, Galaxisok és Passed DJ set, Marge 80's Pink Partyjába pedig az énekesnő jó barátai, a The Biebers-es Puskás testvérek is bekapcsolódnak.

A SZAVAZÁS A közönség az elődöntők napjain este 8-tól másnap este 8-ig szavazhat az aznap fellépő zenekarra SMS-ben, bármely mobilszolgáltató 4422-999-es alapdíjas telefonszámán a zenekar kódjával, Instagramon a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel/videókkal, valamint a nagyszinpad.com-on egyetlen kattintással. Egy telefonszámról naponta 5 SMS szavazatot fogadunk el, Instagramon egy profilról naponta 5 kép tölthető fel, míg a nagyszinpad.com-on naponta 1 voks adható le. Május 5-én este 8 órától újra megnyitjuk a szavazást, innentől május 8-án este 20 óráig az összes előadóra lehet szavazni. A 3 döntős nevét május 9-én reggel jelentjük be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindítjuk a szavazást, a 3 továbbjutó zenekarra egészen a május 15-i döntőig lehet szavazni, ahol élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese.

ÚJDONSÁG: SZAKMAI ZSŰRI A NAGY-SZÍN-PAD! idén újítást vezet be a szavazást illetően: a közönség mellett egy 25 fős ítész-csapat is értékeli majd a 12 előadót. A zsűriben helyet kaptak fesztivál- és koncertszervezők, zenei szerkesztők, újságírók, producerek, filmrendezők, menedzserek, előadók, de akad köztük képzőművész, sőt, még zenerajongó toxikológus is. Az elődöntők során, ahogy a közönségnek, úgy nekik is 24 óra áll majd rendelkezésükre, hogy pontszámaikkal és kommentjeikkel értékeljék a produkciókat. „Ha felkapom a fejem az már jó” - tartja Zacher Gábor toxikológus. „Nem a zene minősége és az aktualitása számít, hanem az, hogy legyen egy jelensége a produkciónak” - nyilatkozta Papp Szabi, a Supernem frontembere. „Csapjanak óriási bulit, ahol mindenki eldobja az agyát! Végül is ez egy koncert lényege!” - tette hozzá Janklovics Péter humorista, előadóművész. „Szeretem, amikor minden mindennel egy egységet alkot, a háttér-animáció, a fények színvilága, a zene érzelmisége, a styling, a haj, a mozdulatok, a gegek, az átkötők, sorolhatnám, mert akkor érzem, hogy amit látok, az egy komolyan vett munkafolyamat eredménye” - egészítette ki Vermes Orsolya, többek között Fluor menedzsere, valamint a Pilvaker és a Magyar Klipszemle szervezője. Ef Zámbó István képzőművészt a kreativitással, Wolfie-t az erős dalokkal, SIXX-et a magabiztos színpadi jelenléttel, humorral, Gerendai Károlyt pedig a hiteles előadásmóddal lehet megnyerni. Mi hat abszolút kiábrándítóan a zsűritagokra? „Ha nem látom az örömöt a színpadon állókon. Ha nincs bennük élet, energia, közlésvágy. Ha túl józanok vagy túl részegek. Ha semmilyenek. Ha egyformák. Ha mintakövetők. Ha unalmasak. Ha viccesnek hiszik magukat, pedig. Ha véresen komolyak. Szóval, csak pár apróság” - válaszolta Lévai Balázs, a Pamkutya youtuber-duó szerint pedig gáz, ha a dalok élőben előadva gyengébbek, mint az albumon.


A szakmai zsűri tagjai: 
Bende Zsuzsanna, az A38 vezető programszervezője 
Borcsik Attila “Izil”, az MR2 Petőfi Rádió zenei szerkesztője 
Buda Márton, az MR2 Petőfi Rádió műsorvezetője 
Csiszár Virág, a Sziget Szervezőiroda programszervezője 
Dolezsai Gergő, az OTP Bank marketingkommunikációs vezetője 
Farkas Roland „Wolfie”, a Punnany Massif egyik alapítója 
Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője 
Janklovics Péter, előadóművész 
Lévai Balázs, rendező-producer 
Ligeti Nagy Tamás, újságíró 
Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! alapítói, főszervezői, valamint a Telekom VOLT fesztivál és a Balaton Sound főszervezői 
Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási Igazgatóságának igazgatóhelyettese 
Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal vezetője 
Muraközy Péter, a Sziget Szervezőiroda programigazgatója 
Pamkutya, YouTuberek 
Papp Szabolcs, a Supernem tagja 
Pető Zoltán, az MR2 Petőfi Rádió felelős szerkesztője 
Rónai András, a VS.hu újságírója 
Szimler Bálint, rendező 
Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója 
Varga Attila „Sixx”, az Index.hu újságírója 
Vermes Orsolya, zenei menedzser 
dr. Zacher Gábor, toxikológus 
ef Zámbó István, képzőművész

NAGY-SZÍN-PAD! CD! A kiemelt MOL kutakon már kapható a limitált példányszámban megjelent NAGY-SZÍN-PAD! CD, rajta az elődöntősök egy-egy – eddig legsikeresebb – dalával.

A 12 RÉSZTVEVŐ

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk). Az indie/alternatív/folk hangzásvilág az előző évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el “Ha rólad szólna” címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. Legnépszerűbb dalaik rendszeresen hallhatóak az erdélyi és a magyarországi rádiókban. A 2014-es esztendőben több mint 70 élő koncertet adtak, állandó szereplői voltak a legfontosabb erdélyi zenei rendezvényeknek, de meghívást kaptak több magyar fesztiválra is. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, az Elviszlek, az első héten Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált. A zenekar jelenleg új, Vakít a kék című EP-je anyagán dolgozik.


A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését. A csapat saját zenéjét speed-folk freak-punknak nevezi, ebben a keverékben a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedeliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezik magyar, balkáni és cigány dallamokkal. Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majdnem ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték.


Az Esti Kornél 2006-ban gimnáziumi zenekarként alakult Mezőtúron, nevüket Kosztolányi Dezső fiktív alteregójától, Esti Kornéltól kölcsönözték. 2008 novemberében az addigra már 2 demót készítő, önmagát indie-alternatív-garage műfajba soroló zenekar a Borsodi Zenei Fesztiválok tehetségkutatójának nyerteseként továbbjutott az International Live Award bécsi középdöntőjébe. Az önálló bulik mellett turnéztak a Kiscsillaggal, a Pál Utcai Fiúkkal, és a Heaven Street Sevennel, majd megjelent első albumuk, az Egytől egyig. 2010-ben a Sziget Nagyszínpadán búcsúzó Kispál és a Borz előzenekaraként léphettek közönség elé, és hamarosan a nagy nyári fesztiválok stabil szereplőivé váltak. A folyamatos koncertezés mellett 2011-ben és 2014-ben új albummal jelentkeztek, amelyet hamarosan – 2016 tavaszán – követ majd a negyedik nagylemezük.


A 25 éves énekes pályája a Rising Star segítségével kezdett meredeken felfelé ívelni. A döntőig kapaszkodó Freddie azonban jóval több mint a tehetségkutató showk által felfedezettnek titulált, gyakran egynyári sztárocskák: gitározik, rengeteg akusztikus koncertet ad, és saját zenekarával is turnézik. Első dalát, a Mary Joe-t, az MR2 Petőfi Rádió online szavazásán a nyár slágerének választották a hallgatók, és mind az iTunes-on, mind a Deezeren a TOP 10-ben debütálva hetekig az élmezőnyben maradt, sőt, hosszú évek óta ez az első magyar dal, amely a Class FM toplistáján vezető pozícióig kúszott, klipjének YouTube nézettsége pedig túlszárnyalta a 2 milliót. Az angolul kiválóan beszélő Freddie legújabb dalával, a Pioneerrel megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját, így ő képviselheti majd hazánkat a nemzetközi versenyen.


A Fran Palermo zenéje, olyan, mint egy színes kaleidoszkóp: folyamatosan formálódik, változik, mégis minden elemében egy izgalmas és látványos kerek egésszé válik. Vagabond Rock and Rollként címkézett stílusukat egyszer indie, sivatagi rock, folk vagy éppen mediterrán hangulatok inspirálják, melyekben leginkább a gitár, a dobok, a fúvós hangszerek és a billentyű dominál. Koncertjeik igazi táncolós, önfeledt pillanatok füzéréből állnak, az évek során egyre nagyobb színpadokon is megőrizve azt a közvetlenséget, ami a kezdeti utcazenélésből maradt meg. A trópikus-jungle rock hangulatú EP, a Fran Palermo 2015 májusában érkezett self titled, első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38-on. A sikeres lemezbemutatót követően színpadra léptek az összes jelentősebb hazai fesztiválon, ősszel pedig teltházas klub koncerteket adtak főváros szerte. Közönségük már a tavasszal megjelenő új nagylemezük dalaiból is kaphatott ízelítőt, de az évértékelő zenei írásokban is elismerően írtak debütálásukról.


A Mongooz and the Magnet Magyarország talán legmultikultibb zenekara, a jelenleg Pécsen operáló triót ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja. A rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló zenekar egy négyszámos EP és egy videoklip (She Gonna Leave Me) után tavaly ősszel jelentkezett a Ki Mit Tube versenyre is, ahol egészen a döntőig jutottak, illetve a Hangfoglaláson is második helyezést értek el. A szakma beléjük vetett hitét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Cseh Tamás programban nyertek támogatást a 2016 elejére tervezett első nagylemezükhöz.


MARGE 2010 decemberében debütált ingyenesen letölthető And című albumával. Sokoldalú, de azonnal felismerhető zenei világával azóta is hiánypótló szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. My Way című dalának markáns, művészi képi világú videoklipje az MTV és a 1Music Channel tévéadók egyik leggyakrabban játszott darabja volt, de a címadó szám az MR2 Petőfi Rádió lejátszási listájában is kiemelt helyen szerepelt. MARGE művészi sokszínűségét bizonyítja, hogy a londoni Ealing Autumn Festivalon bemutatott Liszt-installációhoz Rapszódia című Liszt-átiratát használták fel. 2013 őszén átfogó arculatváltáson és zenei megújuláson ment keresztül. Megjelent Stronger című kislemeze, és exkluzív színpadi show-val jelentkezett. MARGE számára a megújulás jegyében indult a 2014-es év is: az énekesnő Morning Light című dalával benevezett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalversenyére, mellyel nagy sikert aratott és a középdöntőbe is továbbjutott. A személyes hangvételű, magyar nyelvű dalok előfutáraként a 2014 tavaszán megjelent Closer című kislemez előrevetítette, hogy az angol nyelvű számok mellett egyre nagyobb teret kapnak majd a magyar szövegek. Kísérletezés a hip-hoppal és visszatérés az alapokhoz - így foglalható össze MARGE 2015-ös éve, melynek első bizonyítéka a Maradj Még, majd az augusztusban megjelent Váratlan Nyár című dal volt, melyeknek zenéjét Rochlitz Tamás 'Monkeyneck' szerezte. Utóbbi osztatlan sikert aratott. Több rádió játszási lista élén szerepelt, többek között az MR2 Petőfi Rádió listavezetője volt három héten keresztül. Az énekesnő, dalszerző magyar nyelvű dalokkal és friss hangzással tért vissza gyökereihez, nyár végén megalakult a végleges formáció, így a MARGE zenekarrá vált.


Bár az együttes 4 tagja (Nizalowski Dorottya - ének, Nizalowski Fanni - hárfa, Farkas Áron - basszusgitár, Szabó Levente - elektronika) alig több, mint egy éve koncertezik együtt, máris olyan világhírű zenészek-zenekarok vendégeként léphettek az Akvárium, a Millenáris, vagy éppen a Budapest Park nagyszínpadára, mint a Parov Stelar Band, Matisyahu, vagy egyik nagy inspirálójuk, Bonobo. Mesmerize című debütáló slágerükkel pillanatok alatt A Dal 2015 döntőjében, illetve a Petői Rádió Top 30-as listáján találták magukat, így a kezdetektől fogva komoly figyelem övezi minden lépésüket.„Nem az a fontos, hogy mennyire próbálunk true undergroundok maradni, vagy válunk mainstreammé, csak csináljuk, amit szeretünk.” - ebben a szellemben alkot a Passed, Magyarország első számú elektronikus hárfa-pop zenekara. Dead Generation című bemutatkozó albumuk első kislemeze, a Driftin’ ismét a nemzeti Eurovíziós dalválasztó műsor harmincas mezőnyébe juttatta a csapatot, érdemes lesz tehát odafigyelni rájuk 2016-ban is!


A 2012-ben alakult, budapesti rockzenekarnál a kitekert, fuzzos témák dominálnak, zenéjüket leginkább a desert rock stíluselemeivel lehet körülírni. 2012-ben az R33, majd 2013-ban az A38 Talentométer elnevezésű tehetségkutatóján is első helyet értek el, a 2013 végén debütált Noxious Foodies című nagylemezüket több meghatározó zenei portál is az év legjobb hazai albumai közé választotta. A Németh Jucival közösen készített Our Love videója több zenei platformon is elnyerte a legjobb klip címet. 2014-ben és 2015-ben Nyugat-Európában turnéztak, 2016 márciusában pedig az Egyesült Államokban koncerteznek. Legújabb lemezük Cold Sweat of Lust címmel 2015 szeptemberében jelent meg.

A csapat tagjai már régóta foglalkoznak zenéléssel és számtalan műfajban kipróbálták magukat. Laskai Viktor 2008-ban alapította a SuperStereót, ami négy évig önálló DJ projektként működött, de mellette a Péterfy Bori & Love Bandben is ő töltötte be a dobos szerepét. Darabos Dávid szintén bejárta az underground köröket énekesként. Első dalukat 2014-ben vették fel, Jön az éj címmel, és innentől már nem volt kérdés, hogy működik-e a közös munka. A csapat Horváth Istvánnal és Mendre Jánossal teljes, akikkel kiegészülve élő zenekarként lépnek fel a koncerteken. Az elektronikát rockos gitárokkal, szenvedélyes énekkel és magyar nyelvű szövegekkel kombináló formáció több single-t is megjelentetett, mielőtt Bent a neved című dalukkal berobbantak a rádiókba. A fülbemászó nóta innovativitása és izgalmas refrénje mellett sem a szakma, sem a közönség nem ment el szó nélkül. A rádiók nagy lendülettel tűzték játszási listáikra, így a 2. helyig kúszott a MAHASZ Rádiós Top 40 listáján, emellett a digitális felületeken is hasítva az egyik legtöbbet Shazamozott magyar dallá vált hazánkban, augusztus elején az iTunes-on elérte a legkeresettebb cím státuszát, és a YouTube nézettsége is meghaladta az 1 milliót.

A bajai Szabó Benedek első szólólemeze 2013-ban jelent meg, Kapuzárási Piknik címmel, a magyar dalszerző-énekesi hagyományokat és a tengerentúli indie-folkot egyszerre idéző, szinte a végletekig személyes témájú számokkal. A folytatás két évvel később, immáron Szabó Benedek és a Galaxisok néven érkezett: a témájában hasonló, hangulatában viszont valamivel felszabadultabb A legszebb éveink (többek közt a Teljesség felé generációs himnuszának, és a hozzá készült emlékezetes videónak köszönhetően) túlszárnyalta, és végérvényesen felrakta a zenekart Magyarország zenei térképére, miközben a lemez dalai egyszerre lettek koncertkedvencek és házibulik, éjszakai buszozások, részeg hazasétálások és magányos éjszakák elengedhetetlen kellékei. Koncertjeik látogatottsága, valamint a számaik szövegét egyre hangosabban éneklő közönség pedig azt bizonyítja, hogy már nem csak a budapesti huszonévesek érzik sajátjuknak a zenekart.

Az osztálytársakból alakult Zaporozsec motorját 2004 nyarán Varga Bence (ének-gitár), Papp Dávid (basszus), és Hoffman Máté (dob) indította be, Balaton Gergely (gitár) később csatlakozott hozzájuk. A kezdeti szárnypróbálgatások közepette hamar felszínre került Bence szerzői és előadói tehetsége, ami erősen meghatározta a zenekar menetirányát. Zenéjüket a Beatlestől a Muse-ig a hazai alternatív kultúrán át számos hatás inspirálja, saját szerzeményekből összeállított műsorukat kedvenc feldolgozás dalaikkal dobják fel. A szentgotthárdi rockzenekar tehetségkutató fesztiválokon kezdte gyűjteni hallgatóságát, majd nem sokkal később az MR2 hullámait is megnyerte magának, az utóbbi években pedig már fesztiválokon és klubokban is éneklik a szövegeiket. A fiúk még csak a 20-as éveikben járnak, de intelligens humorukkal és szövegeikkel gond nélkül megszólítják az érettebb közönséget is.