Ugrás a fő tartalomra

Fran Palermo 'Razzle Dazzle' lemezbemutató az A38-on

A jungle rockot játszó Fran Palermo május elején új albummal jelentkezik. A zenekar a 'Razzle Dazzle' névre keresztelt korong dalait az A38 hajón mutatja be élőben először a közönségnek. Azonban ha nem bírtok addig várni, hogy hallhassátok a csapat új anyagát, akkor a napokban megjelent Yellow Man-nel, az album első kislemezével már hangolódhattok is az estére.

Henri Gonzoék előtt az erdélyi The Nobody Elses szolgáltatja majd a talpalávalót.

"A ​ Fran Palermo zenéje, olyan, mint egy színes kaleidoszkóp: folyamatosan formálódik, változik, mégis minden elemében egy izgalmas és látványos kerek egésszé válik. Vagabond Rock and Rollként címkézett stílusukat egyszer indie sivatagi rock, folk vagy éppen mediterrán hangulatok inspirálják, melyekben leginkább a gitár, a dobok, a fúvós hangszerek és a billentyű dominál. Koncertjeik igazi táncolós, önfeledt pillanatok füzéréből állnak, az évek során egyre nagyobb színpadokon is megőrizve azt a közvetlenséget, ami a kezdeti utcazenélésből maradt meg. A népes bandát elsőként a Párizsi Udvarban tartott, gyakran utcakoncertbe torkolló próbáin fedezte fel a nagyközönség.

Első stúdió felvételükkel, az ​ Arizoná​val 2011 végén jelentkeztek, mely hatására Takács Zoltán „Jappán” is felfigyelt a zenekarra, így a soron következő ​ Museum of Clouds (2012) és ​ Natural Cash (2013) című kislemezeken producerként segítette munkájukat. 2013­-ban a zenekar hosszabb alkotói szünetet tartott, énekes­gitárosuk Henri Gonzo ugyanis Angliába költözött, de a másfél éves szünet alatt is adtak alkalmi, budapesti klubkoncerteket. 2014 ősz óta azonban újra országhatáron belül tudhatjuk a zenekart, a folyamatos koncertezés mellett pedig megjelentették ​ Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. ​ A trópikus­jungle rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett self titled, első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38­on. A sikeres lemezbemutatót követően a zenekar bemutatkozott az összes jelentősebb hazai fesztiválon, ősszel teltházas klub koncerteket adott fővárosszerte, a koncertre járó közönség pedig már a tavasszal megjelenő új nagylemezük dalaiból is kaphatott ízelítőt, de az évértékelő zenei írásokban is elismerően írtak a csapat debütálásáról."

2016. május 13. 20:00
A38 hajó
Budapest, Petőfi híd, budai hídfő



Jegyárak:
Elővételben: 1000 Ft
Az esemény napján és a helyszínen: 1500 Ft