Ugrás a fő tartalomra

Egy másik bolygóról landol az A38 hajóján a Real Giana Brothers! Interjú!

A NASA legújabb kiszivárogtatott hírei szerint egy azonosított repülő tárgy közeleg a Naprendszer felé. Az objektumról sugárzott jelek dekódolása során földi videojáték- és science fiction zenék minden eddiginél bizarrabb egyvelegére bukkantak. Az űrközpont tudósainak nyilatkozata szerint a földönkívüli értelmes élet kutatásának meglepőbb fordulata ez, hiszen kiderült: létezik a Földön kívül is értelmetlen élet. 


Ez a legénység 2016. április 27-én, magyar idő szerint 20 órakor landol az A38 állóhajóján. A könnyűzenei ipar – és egyben az emberiség történetének – legnagyobb eseménye ez, hiszen ez az első alkalom, amikor nem belföldről, nem is külföldről, hanem egy másik bolygóról érkezik egy formáció.

Térjünk rá a lényekre!

A Sumotori bolygó lakói sok-sok eon óta őrködnek a Kozmosz békéje és rendje felett, mindvégig gondosan ügyelve arra, hogy ez teljesen feleslegesen történjen. Kiterjedt tudatuk és technológiájuk lehetővé teszi, hogy adatokat gyűjtsenek a világűrből, dekódolják őket a saját nyelvükre, és felkutassák azokat a civilizációkat, ahonnan a legaggasztóbb jeleket fogták. A terv kivitelezésére egy háromfős csapatot küldtek ki, melynek neve Real Giana Brothers, röviden RGB. Feladatuk, hogy könyörtelenül söpörjönek el minden káros politikai, vallási és zenei szemléletet, amely nem az Univerzum egységét szolgálja. A legveszélyesebb jelforrást a Naprendszerben detektálták: jelenlegi célpontjuk a Föld. Az RGB meg van győződve arról, hogy az emberiség nem más, mint amit a computerjátékok és a sci-fi/horrorfilmek ábrázolnak – nem tudják, hogy ez csupán celluloid és game, azt hiszik, hogy ezek a földi valóságot és gondolkodásmódot kódoló, a világűrbe szándékosan közvetített üzenetek. Ezekből az adásokból és információkból egy teljesen szürreális, eklektikus, kaotikus, helyzetkomikumot helyzetkomikumra halmozó zenei egyveleget állítottak össze, mely egyben tükör és figyelmeztetés is az emberiségnek: hahó, Föld, ez szivárog ki rólatok, az emberi természetről és aberráltságról – a hidrogénbomba-tesztek, a computerjátékok virtuális háborúi, ámokfutásai, kínzókamrái, vagy éppenséggel a Csillagok Háborúja, melyről az idegenek szintén azt hiszik, hogy dokumentumfilm.

Nikkk: Miként találkoztak egymással az RGB lényei? 

RGB: Mint a Sumotori bolygó szülöttei, földi léptékben nagyjából 6 éve kezdtük meg közösen felvenni a kapcsolatot a bajba jutott galaktikus civilizációkkal, mivel mi bizonyultunk fajunk legjobbjainak, melynek köszönhetően meg is kaptuk a legmagasabb rangfokozatokat, az ff0000-át, a 00ff00-át, és a 0000ff-et.

Nikkk: Miért pont ez lett a közös projektetek neve? 

RGB: Egy képet és hangot tartalmazó dekódolt földi adás (Great Giana Sisters) félrefordításaként neveztük el magunkat így, külsőnkben pedig próbálunk igazodni az emberi standard megjelenési formához, amennyire tőlünk telik. Ismereteink szerint rangfokozatunk egyben az additív színmodell anagrammája is.


RGB: A Föld gravitációs vonzásából kikerült legveszélyesebb hangszennyezés kódjait szeretnénk szén alapú csillagtestvéreinknek visszafejteni, és bemutatni, hogy milyen üzenet jutott el róluk a távoli világokba. Ez a telemetriai számításaink alapján 2016. április 27-én fog megtörténni a budapesti A38 állóhajón.

Nikkk: Ha lenne egy jó tündérünk, mit kérnétek tőle? 

RGB: Hogy a PlayStation Network szerverparkját kicsit újítsák már fel…