Ugrás a fő tartalomra

Eckü: „Mindig kell valami érdekességet belevinni a koncertekbe” - Interjú + új klip!

A Hősök formációja elég egyértelműen benne van a BSIDE Hungary azon TOP3-as listájában, amely a legjobb koncerteket nyújtó produkciókat tartalmazza. Eckü és Mentha emellett jobbnál-jobb nótákkal rukkol elő, és mindig képesek valami újat mutatni (igaz ez mind a zenéjükre, mind a bulikra). A Hősök srácai természetesen tavasszal is ezer fokon égnek, így hát volt miről beszélnünk Ecküvel. Íme:


Nikkk: Március 21-én jöttetek ki az idei első EP lemezetekkel. Az igen tartalmas dalokat ezúttal elég formabontó kis köntösbe öltöztettétek a díszdobozos-pendriveos verzióval. 

Eckü: Az alapötletünk az volt, hogy még az év elején kijövünk egy kislemezzel. Idén 15 évesek vagyunk és az év végére, október környékére tervezünk egy úgymond összefoglaló nagylemezt. Így most egyelőre 3-4 számokban gondolkodunk. Az első EP-nél 4 dalra gondoltunk, de az egyik nótát valahogy nem éreztük idevalónak, így az valószínűleg a következő EP-n lesz rajta. A fizikai formát Molnár Gábor találta ki, az autentikus díszdoboz pedig végül hatalmas sikert aratott. A Facebookon csináltunk egy játékot, és annyi megosztás érkezett, amennyit fizetett poszttal nem tudunk elérni! Sokan mondják, hogy tetszik nekik ez a forma, valamint mindegyik doboz egy picit más. A barátoknak, kollégáknak sem tudtunk adni belőlük, mert mind elfogyott. Nem terveztünk ezt egy hatalmas nagy valaminek, mégis óriási dolog sült ki belőle, aminek nagyon örülünk! Bár ebben a formában már nem, de digitálisan bárki elérheti az EP-t!

Nikkk: A lemez dalai ezúttal is tartalmasra sikeredtek. 

Eckü: Ha meghallgatod, akkor le tudod vetíteni a benne lévő dolgokat a saját életedre. Nekünk nagyon fontos, hogy mondjon valamit a zenénk, adjon tovább dolgokat.Tervezünk egy fekete-fehér klipet is, ami hasonló lesz, mint a 3 évvel ezelőtti Fúj a szél, amit még Brashhal csináltunk.


Nikkk: Nem elég a saját korong, Tkyddel együtt közreműködtök Tibbah lemezén is. Számodra miért fontos a Felhők felett a nap szám? 

Eckü: Tibbbah egy örök hiphop arc a magyar rapben. Tavaly kért fel minket, hogy működjünk közre az új lemeze egyik dalában. A Felhők felett a nap nem az a tipikus slágerrefrént kapta, ennek ellenére elég jól csörög a sztori. Ahogy láttam Tibi oldalán, elég pozitív visszajelzések érkeztek eddig az ő közönségétől is. Elég erős kis albumot sikerült összehoznia, és amikor egy ilyen lemezen rajta lehetünk, akkor az a világ egyik legjobb dolga! Nagyon élveztem ezt a projektet is.


Nikkk: Ismerve munkátokat nem csodálom, hogy titeket is választott Jégkorong válogatott, amikor indulót szerettek volna. 

Eckü: Az olimpia és a sport fontos értékek, és tök jó, hogy szóba jöhettünk egy ilyen dolog kapcsán. Az A csoportos Világbajnokság mellé nagyon szívesen álltunk oda, hiszen Mentha kisfia is jégkorongozik, éppen idén kezdte el, valamint én is kötődőm a jéghez. A forgatás és a dalírás is remekül ment. Kereken, simán zajlott minden. Szerintem ez a projekt is jobb lett a várnál.

ÚJ KLIP!!! ÚJ KLIP!!! ÚJ KLIP!!!


Nikkk: Májusban sor kerül a szülinapi bulitokra a Budapest Parkban. Láthatjuk, hogy pörgős időszakotok van, de valamennyire készültök már erre a koncertre? 

Eckü: Egy órát játszunk majd, előttünk fellép a SoulClap Budapest, utánunk pedig AkkezdetPhiai. Nagyon várjuk ezt a koncertet, mert imádunk a Park színpadán játszani. Nagy a tér, nagy pálya! A műsorunk főleg új zenéket takar majd, különlegesség lesz, hogy Joeker és Brash is ott lesz velünk. Lesznek zenék még a kezdetekből is, mint például a Forgatom a világot, vagy éppen a Mindörökké. Ezek a dalok 12 éve készültek. Tök durva! Jövő héten kezdjük a próbákat. Az igazi 15 éves bulira egyébként ősszel kerül sor egy klubkoncert keretein belül, de a Park is fontos nekünk! Ekkora színpadon jól előadni, mindig különleges feladat. Azt gondolom, hogy folyamatosan kell valami érdekességet, újat belevinni a koncertekbe, és akkor mindig lesz kihívás mind nekünk, mind a közönségnek! Egy szóval, nagyon várjuk már május ötödikét a Budapest Parkban!