Ugrás a fő tartalomra

Bemutatkozik az Éva Presszó zenekar!

Az Éva Presszó zenekar múltja nem nyúlik vissza ősidőkre. A 2015-ben alakult debreceni együttes a magam egyszerűen bonyolult módján PopUnderground-ként definiálja önmagát. Az öt (+1) tagú formáció a közelmúltban új klippel jelentkezett, melyet a Pauza című dalukhoz készítettek és ez a hamarosan megjelenő, első nagylemezük előfutára. És még turnéra is indultak! Mi lesz itt még?!


Szóval az Éva Presszó egy vadonatúj formáció, melynek tagjai Vigh Évi, Vincze Krisztián, Pesti Viki, Urhegyi Pál, Takács Richárd, plusz Jónás Péter, aki a szövegekért felel. Ahhoz képest, hogy egy friss és ropogós csapatról beszélünk, már olyan zenekarok előtt játszhattak, mint a Hooligans, a Hiperkarma, a Szabó Balázs Bandája, vagy a Belmondo.

Jelenleg első, hamarosan megjelenő lemezükön dolgoznak, amelyről az első ízben bemutatott dal a Pauza, amihez egyből elkészült a videó is! A dalról és a vizuális anyagról így mesélt a zenekar a Lángoló Gitároknak:

„Az egész klip a színház, a színpad köré van építve. A Pauzát egy kifejezetten nyári nótának szántuk, de nem akartunk a szokásos nyári klisékkel élni, inkább a szöveg és a dal mögé néztünk. Mindannyian egy dobozban élünk, tesszük a dolgunkat, látjuk és láttatjuk magunkat valamilyennek, de valójában a csinos, vagy divatos, vagy épp elegáns ruhák mögött ott bújik a kisördög, aki tombolni akar, szerelmesnek lenni, ugrálni és toporzékolni vágyik. Mivel mindannyian a színpad bűvöletében élünk, tudjuk, hogy ott ezt megtehetjük, sőt csak úgy tudunk valami izgalmasat létrehozni, ha levesszük a pórázt a nyakunkból és kilépünk a megszokott formákból. A dal számunkra azért szerethető, mert részben azt fogalmazza meg, amit az emberek többsége nem enged meg magának: pihenni, kikapcsolni, elengedni a gyeplőt és hagyni, hogy a körülöttünk lévő világ elmenjen mellettünk.”

A klip érdekessége, hogy bizonyos jeleneteket fordítva vettek fel, sőt majdnem az egész számot meg kellett tanulniuk visszafelé is. Egészen érdekes látványvilágot hoznak el így a nézőknek. A zenekar nagy erőkkel veti bele magát a jó időbe is, így jó pár helyen megfordulnak a következőkben.