Ugrás a fő tartalomra

Balkáni Rock’n’Roma az ELLÁTÓházban

A tíz éve muzsikáló szerb KAL igazi stílusmixet hoz az ELLÁTÓházba április 7-én, a „Babel Sound Csütörtök” koncertsorozat keretében. A cigány rap-től ízes városi etnodensz igazi csemege a mulatni vágyóknak, s közben dzsesszes szólóival az arra érzékeny füleknek is kedves.


Több mint hatszáz koncerttel és három stúdiólemezzel a háta mögött érkezik Budapestre a nyáron ismét jelentkező interaktív világzenei fesztivál, a Babel Sound jóvoltából a belgrádi KAL band. Léptek már fel a Szigeten, zenéltek már az A38-hajón is, és hírül vitték a balkáni életérzést szerte Európában és Amerikában is – nem egyszer.

Egyedi, táncba lendítő ritmusokkal kísért zenéjével a KAL tovább színesíti az eddig is nagyon izgalmas fellépői névsort. Az ELLÁTÓházba a szintén szerb NAKED és a hazai CABARET MEDRANO után most olyan zenészek jönnek, akik tényleg keményen tekerik a talpalávalót. A sok improvizációtól is különleges dalokat a fülbemászó balkáni dallamvilág és a folyamatosan váltakozó stíluselemek teszik igazán izgalmassá.


Külön pikantériát ad a zenéjüknek, hogy a tradíciókból építkező népi vonalat egy nagyon is modern, városi lüktetéssel és elektro hangzással párosítják. Nem véletlen, hogy lemezeik producere a híres Mike Nielsen, aki többek között olyan előadókkal dolgozik, mint a Snow Patrol, a The Cure, vagy a Jamiroquai. Hamisítatlanul balkáni, mégis nagyon nyugat-európai, vagy inkább mondjuk úgy, hogy nemzetközi muzsikát hoz a KAL április 7-én az ELLÁTÓházba. Belépőjegy 1 500 Ft, elővételben 1 000 Ft.

A Babel Sound Csütörtök sorozatot április 14-én JÁSZ ANDRIS szaxofonos folytatja, aki négy kitűnő művészbarátjával zenél. A következő csütörtökön, április 21-én pedig a VODKU lép majd a színpadra.