Ugrás a fő tartalomra

Az „év koncertjére” készül Anastacia Budapesten

„Szimfonikus zenekarral játszani olyan, mint egy alapos kényeztetés” – állítja Anastacia, aki június 22-ei budapesti fellépésén az Ultimate Collection Tour sorozatának legegyedibb koncertjét adja, ezúttal a Magyar Virtuózok kíséretében. A kiváló énekesnő elárulta, hogy szívesen énekelne Adele-el, beszélt pályájának kezdetéről és hogy mit tart küldetésének. Az interjút Bryan Adams fotói illusztrálják.

Az aranytorkú énekesnő budapesti fellépése, látszólag csak egy állomás a Ultimate Collection Tour sorozatban, ám a rajongói már tudják: hasonló élményben nem lesz részük a többi helyszínen, ugyanis a díva boldogan mondott igent a szervezőknek és egy 50 fős szimfonikus zenekar, a Magyar Virtuózok kíséretében adja elő a dalait. „Szeretem a kihívásokat, és szeretek küzdeni, de ez azt hiszem nem titok” – meséli az énekesnő. "Szimfonikus zenekarral játszani olyan, mint egy alapos kényeztetés. Ha meghallom magam mögött a fúvósokat, a vonósokat, akik egyenként mind egy-egy történetet mesélnek, potyognak a könnyeim. Olyan érzés, mintha a dalom hirtelen felnőtt volna. Hatalmas megtiszteltetés együtt dolgozni velük, és a karmesterrel, aki naggyá teszi a slágeremet" – teszi hozzá Anastacia, aki nem csak a küzdeni akarásáról híres, hanem a szerénységéről is.

A popdíva olyan csodálattal nyilatkozik a tehetséges emberekről, sztárokról, és úgy méltatja őket, mintha ő maga csak egy hölgy lenne a lakótelepről. A különleges hangú énekesnő elárulta, hogy az elmúlt évek kedvencével, Adele-el szívesen énekelne egy duettet. „Szerintem sokan vagyunk így ezzel, úgy hogy hosszú a lista, és közel sem biztos, hogy én is szerepelnék rajta. Óriási hangja és lelke van, azt hiszem, mi ketten együtt remek dolgokat tudnánk kihozni magunkból”.

Amikor 1999-ben megjelent az I’m Outta Love című kislemeze az ügyvédje jelezte, hogy készüljön fel: ezentúl megváltozik az élete. Anastacia ugyan hallotta, hogy mit mond neki a jogász, de képtelen volt értelmezni, mert elképzelni sem tudta, hogyan robbanhatna be a poppiacra 157 centivel, szemüvegesen és a megjelenésétől teljesen elütő hanggal. „Nem vagyok kishitű, sőt, még bíztam is magamban, mert ugyan korábban senki nem támogatott abban, hogy énekes legyek, mégis egyre jobban erősödött bennem: a hangommal kell kezdenem valamit.” – mesél a kezdetekről. "Ennek ellenére akkor még nem láttam magam a szakmában, mert mindig azzal kábítottam magam, hogy az igazi énekesnők úgy néznek ki, mint Celine Dion vagy Mariah Carey” – vall őszintén a világsztár. „Ehhez képest, hol vagyok én ezzel a magassággal, az addig nem jellemző szemüveggel, ráadásul, a fellépő ruháim sem nevezhetők átlagosnak. Én tervezem őket, de visszagondolva, akkoriban jobban hasonlítottak a bohócdarabokra, mint a szolid ruhákra, szóval, el sem tudtam képzelni, hogy Anastacia nevét megismerheti a világ” – mondja, de a világ szerencsére másképp gondolta, így az énekesnő mára poplegendává vált, több mint harmincmillió lemezt adott el és a dalai (többek között az I’m Outta Love, a Left Outside Alone vagy a Paid May Dues) két évtizeden keresztül uralták a slágerlistákat.

„Amikor megírom ezeket a dalokat, hihetetlennek tűnik, hogy egyszer azt mondják nekem a rajongóim: hé, te ott, megváltoztattad az életem, pozitív hatással voltál rám. Ezért érdemes csinálni. Látni a szemükben, hogy adtam nekik, hogy a dalaimmal segíthettem, nincs csodálatosabb érzés a világon. Szerintem nem véletlen, hogy kétszer is fel tudtam állni a betegségből, nem tört derékba a karrierem, nekem küldetésem van, úgy hogy remélem, sokáig végezhetem a dolgomat a Földön” – s remélik hazai rajongói is, akiket ezúttal egy egyedi koncerttel lep meg Anastacia.