Ugrás a fő tartalomra

Antal Timi Akusztik a Hunniában - Képes beszámoló

Szerda este az X-Faktor 2012-es szériájának legjobb női hangjával kapcsolódhattam ki. Antal Timi ugyanis a Hunnia Bisztróban adott akusztikus koncertet, ahol Borbély Lőrinc (cajon) és Faragó Viktor (gitár) kísérte az énekesnőt.


„Nagyon-nagyon szeretek élőben zenélni, és pontosan ezért jött létre az akusztik estem is. Van egy nagy zenekarom, akikkel együtt koncertezem, de éreztem, hogy kellene egy barátibb, családiasabb esemény is, amely nekem még sosem volt. Nagyon szeretem a nyugodtabb, letisztultabb rendezvényeket, amikor nem csak az van, hogy kiállsz egy színpadra, zenélsz egy órát, és aztán hazamész. Itt kommunikálunk, beszélgetünk, együtt nevetünk. A műsor fele a saját dalaimból épül fel, és azok is egy kicsit másabb hangszereléssel szólalnak meg. Van dalom, ami gyorsabb tempót kapott, de van olyan is, ami abszolút más műfajban csendül fel. Úgy érzem, hogy ezzel az esttel valóban magamat adhatom, és új oldalamról mutatkozhatok be.” – árulta el a koncert előtt Timi.

Arról már a fent említett műsor során is meggyőződhettem, hogy ennek a pici lánynak a torkában hatalmas hang van. Az eltelt évek során pedig ez a tehetség egyre szebben és szebben csiszolódik, amelynek tökéletes bizonyítéka volt a szerdai akusztikus koncert is. Timi pörgős, színes műsorral készült az egybegyűltek számára, ugyanis a pop slágerektől, a népdalon és a saját szerzeményeken át egészen a rock műfajáig is hallhattunk számokat. Az este legkiemelkedőbb pontja számomra az volt, amikor Elég, valamint Ne várj című saját dalait adta elő, amelyek totálisan más köntösben szólaltak meg, mint ahogyan azokat a rádiókból megismerhettük. Aki szereti a zenei kísérletezéseket, az egyszerű, sallangmentes, ám tehetségben ízig-vérig dúskáló akusztik esteket, az legközelebb ne hagyja ki Timi buliját!






Szöveg, fotók: Nikkk