Ugrás a fő tartalomra

Fergeteges zene a Proof of life és a DENIZ LIVE buliján!

Péntek este ismét az Akváriumban klubban jártunk, ahol ezúttal DENIZ és a Proof of life bulijára voltunk kíváncsiak.


A szórakozóhely Kishalljában először a Proof of life lépett színpadra, akiket nehéz lenne bármilyen skatulyába is besorolni (minek is kellene?). A csapat zenéjében ugyanis egyaránt megtaláljuk a drumm&bass, a hiphop, a trap, de még a nu metál elemeit, ezzel pedig egy igazán eredeti, egyedi egyveleg születik. A formáció mindent megtett, hogy kellőképpen beindítsa DENIZ közönségét, és az est főszereplőjének már tényleg semmit se kelljen csinálnia. Külön kiemelném a POL énekesnőjét, Nagyváradi Nellit, aki betegen állta meg helyét a mikrofon mögött. Iszonyatosan izgalmas hangok vannak ebben a torokban! A POL repertoárjából a Kicsivilág, valamint a Hol a határ számokat kedveltem a legjobban, amelyek szuper fűszerezettséggel lettek megáldva.


Hogy a szavaknak hatalmas ereje van, azt DENIZ munkássága is igazolja. Szövegei kortól és nemtől függetlenül megérintik az embereket, ami az Akváriumos bulin is beigazolódott, hiszen igazán színes társaság gyűlt itt össze. Véleményem szerint 2 előadó, formáció akad ezen a hazai zenei palettán, akiknek dalai az olyan embereket is megragadhatják, akik alapvetően nem kedvelik a hiphop műfaját. Munkájuk ugyanis sallangoktól mentes, igazi, őszinte. Ők a Hősök, valamint DENIZ! 

Pénteken olyan dalokat skandáltak együtt a népszerű előadóval az egybegyűltek, mint a Csak a most, a Holnapután, a Fájni kell, az Egyetlen, a Valakinek ez számít, az Elegem van, a Sehogysejó, vagy éppen a Nép hangja. Muszáj még szót emelnem A hazám című dal mellett, amely nem csak témájában igen aktuális, de ez a szám volt Némethy Brigi (a DENIZ live énekesnője) nagy pillanata. Ezekben a percekben többször libabőrös volt a karom, DENIZ mellett ezt a szerzeményt Brigi is nagyon átadta! A műsor dalait ismerhettük már a legnagyobb videómegosztóról, vagy éppen a rádiókból, de amikor élőzenekarral csendülnek fel, akkor bizony teljesen más ÉLMÉNYről beszélünk. Egy biztos, a DENIZ LIVE-nak nehéz nem függőjévé válni! Mondjuk, annyira nagyon nem is harcolunk ellene!




Írta: Nikkk
Fotók: Andi, Nikkk