Ugrás a fő tartalomra

A BSW dala az áprilisi VIVA PUSH

Tíz éves pályafutásuk után úgy tűnik, a BSW tagjai megtalálták azt a hangot, ami a rétegzene kedvelői után a mainstream médiát is meghódította. Sziklai ’Meklód’ Mátyás és Ferenczei 'Gaben' Gábor legújabb, Még mindig című slágere az áprilisi VIVA PUSH-ként egy hónapig kiemelt támogatást kap a zenecsatornán, így a rapperek közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy élőzenés formációval is rendszeresen rajongóik elé állhassanak.


A VIVA minden hónapban kiválaszt egy-egy feltörekvő előadót vagy csapatot, akiket kiemelt megjelenésekkel támogat. A zenecsatorna áprilisban a BSW-t helyezte a középpontba, akiket őszintén meglepett az elismerés. „Még nem olyan régóta játssza a VIVA a dalaikat, ezért külön örülünk neki. 2014-ben a Túlélem volt az első klip, ami bekerült a rotációba, aztán szerencsére a többit is szépen játszották mostanában. A Push már csak a hab a tortán” – kezdte Sziklai ’Meklód’ Mátyás.

A Beerseewalkot, vagyis a BSW-t 2006-ban alapította Meklód és Ferenczei 'Gaben' Gábor rap duóként, mára azonban nem csak emberileg, de zeneileg is sokat értek. A változás a csapat februárban megjelent harmadik nagylemezén is észrevehető. „Az Amíg bírom zeneileg hasonló a Még mindig című dalhoz, sokkal populárisabb, befogadhatóbb és minőségibb, mint a korábbi anyagaink. Eddig is törekedtünk a tőlünk telhető legjobb minőségre az alapokkal, a szövegekkel és a kész dalokkal is, de ezek valahogy mégis fülbemászóbbak lettek, mint az elmúlt években” – folytatta Gaben, aki szerint a váltás nem volt tudatos. „Miközben egy kellemes rapzenei lemezt akartunk összerakni, úgy alakult, hogy klasszikus hangszerekre alapozott dalok születtek. Úgy tűnik, megkomolyodtunk és a zenénk is” – magyarázta a zenész, akitől a duótól nem megszokott, romantikus hangvételű, áprilisi VIVA PUSH szövegét jegyző Meklód vette át a szót.


„Amikor megkapjuk a zenei demót, megírom a refrént és a refrénből születnek a versek, vagyis a téma. A zenére nekem ezúttal szerelmes refrén jött, és erre alapozva felelevenítettük az élettapasztalatinkat és belesűrítettük egy dalba. A klipben is hasonló érzelmeket próbáltunk megjeleníteni, de a sztori helyett ezúttal a látványra helyeztük a hangsúlyt. Adott volt, hogy kell egy szép lány és sok lassítás a videóban, az üvegszilánkoknak viszont nincs jelentősége, csak a vizuális koncepció részét képezik. Bár azt is bele lehet magyarázni, hogy amikor egy kapcsolatnak vége, a felek bármerre is lépnek, megsebzik magukat a széthullott kapcsolat szilánkjaival” – nevetett a rapper, aki a klip rendezője is egyben.

A BSW mostanában sorra gyártja a szöveges videókat az új album dalaihoz, amelyekhez 2D-s képekből összerakott 3D-s „klipek” készülnek. Hagyományos videoklip legközelebb a Mosolyogj még című dalhoz készül majd, miközben a srácok alig várják, hogy élő zenekaros formában is rendszeresen zenélhessenek.

Ehhez nyújthat nagy segítséget a VIVA PUSH elismerés, hiszen a mainstream média támogatásával a BSW olyan közönséget is elérhet, akik eddig nem ismerték a dalaikat. A VIVA legutóbbi felfedezettje a KosziJanka Project volt, korábban pedig olyan nevek kaptak kiemelt figyelmet a zenecsatornán, mint a Wellhello, Kis Grófo és Pixa kettőse, a SuperStereo és a januári felfedezett NB.