Ugrás a fő tartalomra

Királyi Marcipánok a Retro Édesség és Marcipán Fesztiválon

Első alkalommal kerül megrendezésre az Akvárium Klub Kistermében március 14-15-én a Retro Édesség és Marcipán Fesztivál. A Királyi Marcipán által megálmodott rendezvény célja a hagyományőrzés mellett a marcipán népszerűsítése, így a kakasos nyalóka vagy törökméz mellett találkozhatunk olyan különleges, kézzel készített marcipán bonbonokkal, mint a Tokaji Aszús vagy a trüffel krémes.


A Királyi Marcipán hosszú évek óta családi vállalkozásként működik. Jelenleg Mezei Rita cukrász is gyerekeivel viszi a vállalkozást, s dolgoznak azon, hogy a marcipánt, mint édességet népszerűsítsék. Emellett pedig igyekeznek a hagyományokat is ápolni az olyan retro dolgokkal, mint a krumplicukor, a törökméz vagy a kakasos nyalóka.

"Többek között emiatt jutott eszünkbe, hogy kellene egy olyan fesztivált csinálnunk, ahol egyszerre vonultatjuk fel a múlt és a jelen édességeit" – árulta el Mezei Rita. – "Ami a marcipánokat illeti, sajnos nagyon sokan összekeverik a fondanttal, amivel bevonják a tortákat, holott a kettő teljesen különböző. Minket többek között az tesz egyedivé, hogy az édességek 67%-át a mandula teszi ki, és nagyon kevés a hozzáadott cukor a termékeinkhez. Kézműves, egyedi marcipán bonbonokat hozunk létre, nem engedjük, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen."

A március 14-15-én megrendezésre kerülő ingyenes fesztiválon a retro édességgyártók 62 különböző típust fognak bemutatni, s természetesen marcipánokból sem lesz hiány. A szervezők kóstolóval, bemutatóval is készülnek, így egy picit közvetlenebb képet kaphatunk arról, hogyan jönnek létre ezek a különlegességek. A gyerekeket arcfestők várják többek között, de a zeneszeretőknek sem kell aggódniuk: 14-én 15:00-tól Szakonyi Milán, 15-én 15:00-tól pedig Fekete István, a The Carbonfools és a V.U.K. zenekar tagja lép színpadra egy szál gitáros produkciójával.

Időpont: 2016. március 14-15 10:00 – 20:00 
Helyszín: Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér)