Ugrás a fő tartalomra

Ismét Acappellandbe utazhatunk a Fool Moonnal

Fantasztikus koncerttel robbant be márciusban a Fool Moon vokálegyüttes az Orfeum pesti mulatóba, ahol teltház előtt énekelhették saját dalaikat, legnépszerűbb pop-acappella feldolgozásaikat, és még néhány nagyon aktuális sikerdalt. Olyan előadók közkedvelt slágerei csendültek fel, mint Michael Jackson, George Michael, vagy Sting, továbbá napjaink ismert előadói közül Pharrell Williams Happy és Bruno Mars Uptown Funk című dala pedig csak tovább fokozták a már amúgy is fergeteges hangulatot.


Magyarország legnépszerűbb, hangszeres kíséret nélküli pop-zenét képviselő, illetve népszerűsítő csapata hosszú kihagyás után tért vissza, hogy ismét egész estés bulikat adjon Budapesten. A korábbi klubkoncert helyszínétől eltérően, ebben a mulatóban a közönség akár táncra is perdülhet, ha tetőfokára hág a hangulat, ami már az első alkalommal meg is történt.

Az est folyamán egy vadonatúj feldolgozás is felcsendült, amiben egy igen hosszú rap-betét jutott a csapathoz tavaly csatlakozott Zentai Márknak, aki ezzel szinte fel is robbantotta a színpadot. A dal átdolgozásának ötlete Németh Miklós fejéből pattant ki, majd egy igazi csapatmunka lett belőle.

„Márk sokoldalú tehetség, rábízhatunk lírai, magas fekvésű dalokat és vagányabb, nagyobb szövegmennyiség megtanulását igénylő rap-betéteket is, így a tavalyi év egyik legnagyobb slágeréről rögtön ő jutott eszembe, amikor úgy döntöttem, hogy áthangszerelem a Fool Moon számára a Don’t Worry ’bout A Thing című Madcon dalt. Az első verzióval átmentem Gáborhoz, akivel tovább ötleteltünk, hogy még lendületesebb legyen a refrén, majd az első közös próbán az együttes is elkezdte beletenni az ötleteit, így a végére egy igazi, közös hangszerelés lett belőle. Nem titok, hogy ezt a dalt rövidesen rögzíteni is szeretnénk, hogy a közönséghez ne csak a koncerteken jusson el.”



Nem mindennapi élmény volt látni a táncoló, éneklő, és remekül szórakozó közönséget, ahogy a koncert végén, ráadást követelve, együttes erővel állják el az öt sármos énekes útját, akik engedve a gyengéd, de határozott nyomásnak, örömmel énekeltek még a bulizó tömegnek. Várható volt tehát, hogy az Orfeum színpada továbbra is nyitva áll a Fool Moon előtt, akik április 7-én ismét Acappellandbe kalauzolják az igényes szórakoztatásra vágyó közönséget.

És, hogy mire számíthatnak legközelebb? „Ugyan a műsorunk most is hasonló lesz, mert szoknunk kell vele még az új helyszínt, hangzást, közönséget, de a dalok közti rögtönzött és szellemes konferálásokra, párbeszédekre, sztorizásokra, valamint spontán elhangzó szóviccekre ismét lehet számítani, általában ezek is maradandó (néha fájdalmas) emléket szoktak hagyni a közönségben.”

Ha a helyek korlátozott száma miatt az előző alkalommal nem jutott be, vagy a szerencsések között volt ugyan, de ismét egy kellemes és tökéletes kikapcsolódást nyújtó estére vágyik, mindenképpen foglaljon asztalt időben, mert a helyek vészesen fogynak!

Fool Moon - Acappelland 
Időpont: 2016. április 07. 21:00 óra 
Helyszín: Orfeum, a pesti mulató (1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.) 
Jegyárak: 
standard 2000 Ft
prémium 3000 Ft 


Írta: Kis Szilvia