Ugrás a fő tartalomra

Hősök: Lepörög a film! - Itt a klip + interjú!

A mai rohanó világban egy dolgot felejtenek el sokan. ÉLNI! Nos, a Hősök fanoknak okuk nem lehet panaszra, hiszen Eckü és Mentha ismét egy jókedvet, pozitív ÉLETÉRZÉSt sugárzó számmal rukkoltak elő, mindezt úgy, hogy az ütős dallam mellé egy igen tartalmas szöveget is kapunk. Vörös Janka zseniális hangjára pedig még mindig nem találunk szavakat! A Lepörög a filmről Menthával, és a klipben főszereplőként bizonyító Gozth lemezlovassal interjúztunk.


Nikkk: Már a dal címe is izgalmas. Mi a Lepörög a film története? Ez valóban új szám, vagy pihent egy darabig a fiókban? 

Mentha: Ez a szám arról szól, hogy minden napot élj meg úgy, mintha az lenne az utolsó, mert bizony hamar lepörög az a bizonyos film! Könnyedén elmész olyan dolgok mellett, amelyeket nem veszel észre, és ha nem éled meg őket úgy, ahogy kellene, nem lesz még egyszer! Ugyanolyan helyzet soha nem lesz már. A csapat 15 éves idén és elég gyorsan lepörgött ez a 15 esztendő. Nagyon sok minden történt velünk azóta, nem tudtunk minden pillanatot rendesen megélni ebben a nagy rohanásban és pörgésben. Igazából az alaptéma egy picit az, hogy 15 évesek vagyunk, és erre a klipben is szerettünk volna egy kicsit apellálni. Van benne egy szülinapi zsúros jelenet is, amiből nem derül ki, hogy kinek van szülinapja, de akár a miénk is lehetne átvitt értelemben. A dal alapzenéjét Diaz készítette körülbelül 2 évvel ezelőtt és azóta a fiókban pihent. Megtaláltam, megmutattam Eckünek és neki is tetszett. Ezután hívtam fel Diazt, hogy megvan-e még neki ez a zene és megcsinálhatjuk-e most, vagy sem. Ő egyből rábólintott, mivel ezt már régen is nekünk alkotta, csak akkor végül a Rég láttalak zenéjét írta meg, és arra bólintottunk rá. Amennyit pihent ez a dal, most olyan gyorsan elkészültünk vele. Mondhatjuk, hogy pikkk-pakk megcsináltuk. Megírtam a refrént, Vörös Janka fel is énekelte, majd megírtuk a saját szövegeinket Ecküvel, és mentünk is Diazhoz felvenni. Ez a szerzemény az új EP-nk, a 15/1 egyik dala és csak digitálisan jelennek meg ezek a számok. Ecküvel együtt találtuk ki, hogy most nem egy nagylemezt csinálunk, hanem több kicsit. Majd év végén szeretnénk egy nagylemezt is, egy elég jó koncepcióval karöltve, de ez még legyen titok!

Nikkk: Ti a klipeket sem szeretitek akárkire rábízni. Mi volt most az alapkoncepció? Kikkel dolgoztatok együtt ezúttal? 

Mentha: A videót egy új brigáddal készítettük. Az én ötleteim alapján, a rendező Ötvös Olivér, az operatőr és a vágó pedig Nagy Bence volt. Két napos forgatás volt, az egyik alap momentum az, hogy a barátaink szerepeltek benne, Dj Gozth, Fluor Tomi, Diaz, Pixa, Miskovits Marci, Beerseewalk és Szakács Gergő. Ezúttal nem volt szükségünk statisztákra. Megkérdeztük őket, hogy benne lennének-e ebben a klipben és habozás nélkül mindannyian igent mondtak, annak ellenére, hogy mindenki nagyon elfoglalt mostanság. Az egész story full reál! Nincs benne megjátszás, ott és akkor tényleg egy jó buli volt, a mosolyok teljesen igaziak mindvégig. Nem voltak kamu vigyorok, „na és most érzed jól magad” feelinggel. Volt is némi káosz, mert ha ez a csapat összejön, akkor ott kő kövön nem marad és ember legyen a talpán, aki rendbe szedi ezt a bandát! Most az egyik ilyen ember én voltam, mivel ezúttal Ecküvel nagyon keveset szerepelünk a klipben.

Mentha után Dj Gozth mesélt nekünk a forgatásról.

Nikkk: Bizonyára borzasztóan nehéz feladatod volt, amikor elkezdtétek forgatni a klipet. Főleg, hogy ezt a barátaiddal karöltve kellett tenned! Hogy érezted magad? Mesélj erről a munkáról!

Dj Gozth: 2 napos volt ez a forgatás. Az első nap egy csütörtök volt, amire én egyébként pár óra alvással mentem, mert előző éjjel hajnalig zenéltem. Ekkor vettük fel a bulizós részeket, valamint azt, ahogy az utcán randalírozunk. Innen megint játszani mentem, ismét hajnalig. Néhány órás alvás, pici másnap, és délután kettőkor már nálam is volt a stáb, hogy elkészítsük a többi részt is. Ekkor vettük fel azokat a jeleneteket, amikor felkelünk nálam, elkezdjük összerakni, hogy mik is történtek az éjjel, hogyan kerültem három lánnyal egy ágyba... Sötétedés után vettünk még fel pár utcai jelenetet, a tetoválós, a bevásárlókocsis, a füstbombás részeket, majd ezt követően megint zenéltem hajnalig. Keveset ettem, fáradt voltam, de végigvittem a dolgokat!

Nikkk: Így nem csodálkoznánk, ha valami kihívást jelentett volna számodra. Előfordult ilyen? Vagy mi volt a kedvenc pillanatod a forgatás során? 

Dj Gozth: Semmi nem volt nehéz, mert tényleg ilyenek vagyunk az életben, hasonlóan bulizgatunk. Minden percét imádtam, de legjobban azokat a pillanatokat, amikor teljesen spontán beszabadultunk az Arborétum nevű helyre, mert ott tényleg elszabadult a pokol. A füstbombás jelenetet is nagyon bírtam! Az is vicces volt, mikor a BSW-s barátaink egyszer csak felbukkantak a forgatáson, úgy, hogy fogalmuk sem volt semmiről. Nem engedtük el őket, maradniuk kellett és végül szerepeltek is a klipben!



Értékelés:
Dal: 10/10
Klip: 10/8