Ugrás a fő tartalomra

Érkezik a Killswitch Engage albuma!

A Massachusetts-i Killswitch Engage metálbanda 2016. március 11-én hozza ki új, hetedik nagylemezét. Az Incarnate a Rolling Stone magazin szerint 2016 egyik legjobban várt metál albuma, amely 12 klasszikus heavy metal számmal és 3 bonus track-kel várja a rajongókat.


Az együttes alapító tagjai, Adam Dutkiewicz gitáros és vokalista, Joel Stroetzel gitáros, Mike D’Antonio basszusgitáros, Justin Foley dobos és Jesse Leach frontember egy, még az eddiginél is hatásosabb és erőteljesebb lemezt hoztak létre.

Leach négy éve tért vissza a bandához egy közel tíz éves kihagyás után, és minden eddiginél jobban kitárulkozik az új albumban. „Azt akartam elérni, hogy az akkori énem és lelki állapotom érezhető, szinte tapintható legyen a számokban. Komoly depresszióba estem, ezért is jöttem elő ennyi sötét tartalommal” – mondta a lemezről az énekes. „Ha nem tesszük bele a lelkünket egy lemezbe, azzal hiteltelenné válunk, és nem csak magunknak ártunk, hanem a rajongóknak is.” – tette hozzá Leach.


A Killswitch Engage időtlen, minőségi metálzenét nyújt a közönségnek. Az album olyan mély, személyes élményekkel és dilemmákkal foglalkozik, mint a múltbeli sérülések leküzdése (Cut Me Loose) és a depresszióval és szorongással való küzdelem (Hate By Design). A privát vonal mellett feltűnnek a globálisabb társadalmi problémák is, a The Great Deceit című számuk például a kormányok, vallási és kulturális intézmények körében működő általános korrupcióval foglalkozik.

A lemez első, Hate By Design felvételéhez készült videó már januárban világot látott és sikert aratott. Az erős dalszöveg zaklatott képi és hangi világgal találkozik, ami másfél hónap alatt mintegy másfél milliós nézettséget hozott a metálbandának.

2016 ráadásul különösen szerencsés év a magyar rajongók számára, hiszen az új album pénteki megjelenése mellett június 14-én a Budapest Parkban élőben találkozhatnak a metállegendákkal, akik az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow társaságában lépnek fel.