Ugrás a fő tartalomra

A Jónás Vera Experiment ránk ereszti a tigrist: Tiger,now! lemezbemutató és premier

Bő egy évvel a Wanted kislemez után minden szempontból friss albummal jelentkezik a Junior Artisjus-díjas énekes-dalszerzőnő, Jónás Vera zenekara. Új hangzás, még több izgalmas dal, a The Beatles, Halász Judit és Szabó Lőrinc is megférnek egymás mellett a Tiger, now! című lemezen. Van itt minden, ami elvárható egy nagymacskától: kecses finomság, tempó, nyers erő, játékosság, néhány karom és egy kis vicsorgás is. Lemezbemutató: április 9-én az Akvárium klubban, vendég a Fran Palermo-s Henri Gonzo és Daniel Ezra Perez duója.


A Jónás Vera Experiment megnyitja a következő fejezetet és ránk ereszti az ősragadozót. Mit is jelent ez? Leginkább azt, hogy bő egy évvel a Wanted kislemez után újult erővel, még több stenkkel és változatossággal lep meg minket a csapat új albumán. A Tiger, now! pontosan egy éve készül, s a zenekar a dalszerzéstől egészen a keverésig kivette belőle a részét. Az utómunkálatokat ugyanis házon belül, egészen pontosan Csizmás András és Fenyvesi Márton végezték.

A lemezről már ismerős lehet a Walk Away, hiszen a Stenk dalversenyében az év dala jelöltjei között volt. Itt már megvillantotta a karmait a tigris: előkerült az elektromos gitár és egy új szín került vele a Jónás Vera Experimentbe. Verának régi vágya volt az új hangzást is kipróbálni, a barátkozás pedig gyümölcsözőnek bizonyult. A zenekar sokoldalú hangulatvilágába így több nyers erő került: a rockosabb hangzást hozta meg a változás. Persze mindezt úgy sikerült összerakni, hogy a Jónás Vera Experimentre eddig is jellemző, jól megkülönböztethetően érzékeny, de játékos dalok szülessenek. Az eddigi rajongóknak sem kell tehát félniük: maradnak az Experimenttől várható különlegességek, úgy, hogy közben még egy kis vicsorgás is belefér. A kísérletezés pedig, mint tudjuk, nem ismer határokat: Vera egy szám erejéig a dobok mögé is beül.

A lemezbemutató koncert az Akvárium klubban, április 9-én lesz, előzenekarként a Fran Palermo-s Henri Gonzo és Daniel Ezra Perez duója lép fel. Az új dalokhoz külön-külön, egyenként kidolgozott új vizuál is jár majd, érdemes lesz tehát élőben is ismerkedni a tigrissel!

A Tiger, now! a Launching Gagarin Records and Management gondozásában jelenik meg, a lemezbemutató koncert pedig az NKA támogatásával jön létre.