Ugrás a fő tartalomra

A Bëlga előtt játszik a Patikadomb a Barba Negrában

Első, idei, budapesti koncertjét tartja 2016. március 5-én, a Barba Negra Music Clubban a Bëlga. A banda, a nemrég platinalemezzé avanzsált Disco! című albumját ünnepli majd a koncert keretein belül. Az est előzenekara, a Patikadomb lesz, amely szintén a 1G Records kötelékéhez tartozik.


A Bëlgára korábban egyáltalán nem volt jellemző, hogy előzenekarral játsszon. Most azonban, a Barba Negra jellegzetességéből adódóan mégis bekövetkezik ez, a nagyérdeműt és a nemes feladatra felkért Patikadomb tagjait is meglepve.

„Nagy megtiszteltetés ez nekünk, hiszen sosem gondoltuk volna, hogy a már általános iskola vége felé is hallgatott, egyik kedvenc magyar formációnk előtt játszhatunk majd bármikor is az életben. Az, hogy talán 10 éve egyetlen egy vendégzenekar sem játszott a Bëlga fellépésein csak hab a tortán!” – mondta Dobos Gábor, a zenekar gitárosa.

„Meglepődtünk, amikor a kiadónk megkérdezett minket, vállaljuk-e, de természetesen egyből igent mondtunk rá. Tisztában vagyunk vele, hogy a két formáció nem illeszkedik egymáshoz zeneileg, de mindent megteszünk majd, hogy kellőképp bemelegítsük a közönséget!” – tette hozzá Ujvári Gyula, énekes.


A Patikadomb egyébként lázasan stúdiózik, hogy minél előbb új dalokkal rukkolhasson elő. Ezzel párhuzamosan folyik a „K.alapos Gyógyászati Turné”, a Belmondo és a Mongooz and the Magnet társaságában, amelynek legközelebbi állomása, Szombathely lesz, március 23-án.

„Több dal is készül most párhuzamosan az 1G Studio berkein belül. Az egyik gyakorlatilag már csak a feléneklésre vár. Erre a közeljövőben mindenféleképpen szeretnénk valami képanyagot is forgatni, ám ez még nem körvonalazódott pontosan.” – nyilatkozott a Patikadomb dobosa, Kátai Tamás.


A turné egyébként később Budapestre is ellátogat majd, méghozzá április 16-án a Gozsdu Manó Klubba.

Barba Negra Music Club 
Vendég: Patikadomb 
2016. március 5., szombat 
Jegyár: 2500 Ft 

Timing:
20:00 Kapunyitás
21:00 Patikadomb
22:00 Bëlga