Ugrás a fő tartalomra

Grammy-eső hullott a Warner Music művészeire

Kiosztották a legrangosabb zenei elismerést az Egyesült Államokban. A Grammy-díjjal idén is több tucat kategóriában, és műfajban jutalmazták a legeket. Nagy büszkeségünkre pedig a Warner Music több művésze is arany szoborra váltotta a jelölését. Lássuk csak, kik lettek a befutók!

Ed Sheerant két kategóriában tüntették ki. Egyrészről 'Thinking Out Loud' című slágere az Év Dala lett, másrészről pedig ő kapta meg a Legjobb Szóló Előadás díját is, ugyanezért a nótáért. Az idén 22 esztendős brit Muse a Legjobb Rock Album kategóriában győzött, a zsűri szerint a legutóbbi korongjuk, a 'Drones' az év legjobbja.

Skrillex és Diplo is tarolt, hiszen ők is két kategóriában zsebeltek be elismerést: a ’Skrillex And Diplo Present Jack Ü’ nevet viselő lemezük az Év Dance Albuma lett, Justin Bieberrel készített dalukat (Where Are Ü Now) pedig az Év Elektronikus Felvétele címmel díjazták. Ennek a kis aranyszobornak azonban minden bizonnyal az ifjú JB örült a legjobban, hiszen neki ez élete első Grammy-je.

Utolsóként még hadd' kapjon egy pár sort a tavalyi Oscar-díjas 'Birdman' című vígjáték is, hiszen a méltán híres alkotást ezúttal a zenéjéért tüntették ki: Antonio Sánchez, a 44 esztendős mexikói dobos-zeneszerző tehetett el egy fénylő szobrot az idei Grammy-átadón.