Ugrás a fő tartalomra

Az Ukk & Roll fesztivál váltja a Megyer Camp-et

8 sikeres év után a Megyer Camp Fesztivál végén a Kristóf elbúcsúzott a közönségtől és úgy tűnt, hogy többé nem lesz megrendezve a fesztivál. Ennek több oka is van, de a legfőbb, hogy a főszervező Angliába költözött bizonytalan időre.


Ezt a fesztivált azonban nem lehetett egy bejelentéssel meg nem történtté tenni, hiszen itt kialakult egy olyan közösség, akinek nagy része, jobban várta a kezdetét, mint a karácsonyt. Komoly barátságok, szerelmek szövődtek a fesztiválon,egész évben egymást nem látó barátok találkozójává vált, volt aki 1000 kilométert motorozott, csak hogy itt lehessen. A 18 éves pimasz kamasz egy idő után együtt dorbézolt a 65 éves veterán motoros nagypapával. Egy utánozhatatlan családias milliője volt a dolognak.

Emiatt aztán Kristófot, Megyer polgármesterét nagyon sokan megkeresték, hogy gondolja meg magát, de ez most az ő idejébe nem fér bele és így megszületett egy megoldás: Kristóf a háttérben maradva, bele nem szólva, de folyamatosan figyelve a szervezést, átadta a fesztivál idei megrendezésének lehetőségét Molnár Petinek, aki az utóbbi években folyamatosan részt vett az eseményen, több hasonló rendezvényben érintett volt, zenész is, és a Vazul vére rockopera egyik producere.

Miután a zenekarok nagy részével megtörténtek a tárgyalások, kiderült, hogy Megyeren már senki nem gondolta, hogy mégegyszer lesz egy fesztivál, és emiatt sajnos költözni kell. Megyeren nem készültek el olyan fejlesztések, amik elengedhetetlenül kellettek volna a folytatáshoz, az adott időszakban közmű fejlesztések lesznek és a helyi személyi feltételei sem adottak, hogy gond nélkül megrendezzék a fesztivált. Ebben a kissé összekuszálódott helyzetben derült ki, hogy a szomszéd falu, Ukk fiatalos, nagyon kedves, segítőkész polgármester asszonya, Kommendánt Irén örömmel befogadja a fesztivált.

Ukk-on egy csodálatos több hektáros sport-telepet kaptunk, ami kiválóan megfelel e célra. Az új szervezéssel kicsit átalakult a műsor szerkezete is, az utolsó években több pop zenekar is bekerült a műsorban, ők most nem lesznek annyira jelen.

A szervezőcsapat vissza akar térni a régi Megyer Camp-ok, hangulatához, a rock zenéhez. A szervezők szerint a fesztivál nem a giga nagy bandáktól sikeres, hanem a közönségtől, így a nagy költségvetésű zenekarok helyett, az egyéb programokra, játékokra csoportosítanak át pénzeket, de kialakítanak pl. őrzött campinget, a faluban csendes campinget, motor tárolót, de terveik szerint még óvodát is. Lesz egy hatalmas szalmából készült dühöngő is, itt a költözés miatt felgyülemlett haragját mindenki levezetheti vagy pihenhet, ha hagyják…

A zenei felhozatalra így sem lehet panasz, 23 zenekar, előadó koncertjén szórakozhat a közönség, este országosan ismert zenekarokkal, a délutáni órákban teret kapnak lelkes amatőrök és feltörekvő tehetségek..

Helyszín: Ukk (Megyertől 2 km-re dél-keletre) 
Időpont: 2016. június 23-26. 
 Bérlet május 1-ig 4000 Ft utána 6000 Ft 
napi jegy: 2500 Ft