Ugrás a fő tartalomra

Péterffy Lili: "Teljesnek érzem magam a zenekarral!" - Itt a klip!

Péterffy Lilit arcát és hangját sokan a 2013-as X-Faktor versenyében ismerhették meg, később pedig csatorna egyik napi sorozatában láthattuk bizonyítani. Ám szerencsére Lili a színészet mellett sem hagyott fel az énekléssel, és immáron Egy (Másik) Zenekar élén állja meg helyét. Jöjjön hát egy kisebb interjú A Dal című műsorban is versenyző, bájos fiatal lánnyal.


Nikkk: A Kéne Közös Kép szövegét Bartalos Jenő kreálta, de annyira hitelesen adod elő, hogy nem nehéz azt hinni, hogy te szerezted. Mit jelent számodra ez a dal?

Lili:  Nagyon hasonlóan élünk meg bizonyos dolgokat, érzéseket Jenővel, így azonnal át tudom érezni minden szövegét és megtalálom a saját tapasztalataimból vett értelmét, lényegét a sorainak. A Kéne közös kép egy egyszerre szomorú és boldog szerelmes szám. Sőt, inkább egy beszélgetés. Tele van fájdalommal, sértettségekkel, de mind felett uralkodik a szeretet. Nosztalgikus, ringató, megnyugtató. Számomra ennyi minden ez a dal! 

Nikkk: A szám megjelenése, majd A Dal-os szereplés óta bizonyára rengeteg visszacsatolás érkezik hozzád. Milyenek a visszajelzések a nóta, a zenekarod kapcsán?

Lili: Borzasztóan jó érzés a véleményeket, dalszöveg fejtegetéseket olvasni! Főleg szép szavakat kaptunk eddig a dalunkkal kapcsolatban, de vannak, akiktől távol áll ez a stílus és úgy gondolják, hogy nem szól semmiről. Pedig, ha éreznék, amit mi! (nevet) Hál’Istennek sokan azonosulnak vele! Én teljesnek érzem magam a zenekarral, nagyon boldog vagyok, hogy velük zenélhetek és szerintem ez látszik is. Legalábbis sokan mondták már!


Nikkk: Hogyan és mikor lettél az Egy másik zenekar frontasszonya?

Lili: Nagyjából egy éve lájkoltam egy videójukat, így talált meg engem Jenő, a zenekar vezetője. Akkoriban pont énekesnőt kerestek, elhívtak egy próbára, ami egészen jól is sikerült, de igazán csak júniusban kezdtünk el zenélni. Főleg az alkotó fázist éltük meg közösen, született is jó pár nótánk, de színpadon a Dal műsorában álltunk együtt legelőször.

Nikkk: Immáron a Youtubeon elérhető a szám videója is. Ki találta ki az alapötletet? Sokáig egy napi sorozatban láthattunk bizonyítani, de azért egy saját klipet forgatni mégiscsak más érzés lehet. Hogy érezted magad a forgatás során? Volt valami kihívás közben a számodra?

Lili: Sokat gondolkodtunk, hogy vajon milyen képi világ jöhetne szóba a Kéne közös képhez, amit télen is le lehetne forgatni. Véletlenül beugrott nekem egy amerikai sorozatból egy “önvallatós” jelenet. Ezt az ötletfoszlányt dolgozta tovább Indián, így jött a képbe például az üres medence, amit én az első perctől fogva nagyon imádok, és persze az összes többi jelenetet is. Teljesen más klipet forgatni, mint sorozatot! Nagyon élveztem az egész napot, bár mínusz fokokkal küzdöttünk egy szál pulcsiban! Néha már kifejezetten fájt a hideg, de nagyon kedves volt a stáb. Vigyáztak rám, hiszen ahogy vége lett egy snitt felvételének, rögtön hozták nekem a takarót és a kabátot. Elég gyorsan kellett haladni a tél okozta rövid fényes órák miatt, de minden nehézség ellenére fantasztikus volt Indiánékkal forgatni!