Ugrás a fő tartalomra

Király L. Norbi: "Nem műfajhoz kötöm a zene szeretetemet" - Interjú!

Király L. Norbi nem fél a változásoktól. Az X-Faktor első szériájában hatalmas népszerűségre szert tevő előadó nemrég még kizárólag csak az elektronikus zenében mozgott, most pedig visszatért arra a rockos vonalra, ahogy megismerte őt a nagyérdemű. A megújult stílusú és külsejű előadó február 19-én, a hajdúszoboszlói Rock Caféban mutatkozik be legújabb (LEK) zenekarával. Interjú Norbival!


Nikkk: Nemrég még arról olvashattunk, hogy félre tetted a rock műfaját és az elektronikus vonalon próbálkozol. Most egy picit összezavarodhatott az, aki nem követi napi szinten az életed. Mi az oka ennek az új váltásnak?

Norbi: Az egész életünk változásokról szól! Azt gondolom, aki nem próbál ki új dolgokat, ragaszkodik a megszokott kis világához, az álló vízben éli az életét, és soha nem tudja meg, valójában mit is érhetett volna el. Én szeretem a kihívásokat, és szeretem magam minél több dologban megmérettetni! Ami tetszik, de sohasem próbáljuk ki, arról nem fogjuk megtudni, hogy vajon nekünk való-e?! Nekem nagyon tetszik az elektronikus zene és nagyon örülök, hogy ott is kipróbáltam magam, azt gondolom, nem is eredménytelenül, hisz 9 dalt tudhatunk magunkénak, amiből jó párat játszanak a rádiók és megjelent egy saját lemezünk is a két év alatt. Természetesen, ezt folytatjuk tovább, hisz eredményeket tudunk magunkénak, amit szeretnénk tovább építeni! A visszatérésnek  pedig egyszerű oka van! Én, nem műfajhoz kötöm a zene szeretetemet, eddig is és most is, ugyanúgy szeretem a rockot és a pop zenét is, valamint figyelembe kell vennem azt is, hogy az emberek többsége miként és miért kedvelt meg annak idején. Az elektronikus műfajban alkotott dalaink lágyabbak, populárisabbak. A színpadi műsorunk egyedi, bulis hangulatú, de nem ’ őrült és féktelen”! Minden előadónak van egy színpadi tehetsége, ami nálam legjobban a rockos műsorban hozható elő! Szeretném, hogy fellépéseimen a közönség is és én is, a lehető legtöbbet adhassuk egymásnak és ez leginkább a rock világában valósítható meg. Főleg élőzenével!

Nikkk: Milyen visszajelzéseket kaptál eddig annak kapcsán, hogy visszatértél ahhoz az irányhoz, amelyben megismert és megszeretett téged a közönség?

Norbi: Egyenlőre nagyon friss a hír, hisz múlt hét végén jelentettük be és még nem sok emberhez jutott el. Az aktív rajongók nagyon örültek neki!

Nikkk: Nem csak műfajilag újultál meg ismét, de külsőleg is.

Norbi: Igen! Mint említettem, az örök változatosság híve vagyok és szeretek mindent kipróbálni! Volt már fél hosszú, hosszú, rövid hajam, de ezt még nem próbáltam... (nevet-szerk)


LEK tagok: Rabi Bálint (basszusgitár), Manga Mihály (dob), Pekár Miki (gitár)

Nikkk: Mesélj a tagokról! Hogyan ismerted meg őket?

Norbi: Tavaly év vége fele döntöttünk úgy, hogy élőzenés koncertműsort rakunk össze, egy rock banda kíséretében. Elkezdtünk zenekarokat nézegetni és beírtunk egy-két szakmai csoportba, hogy zenekart keresünk. Pár héten belül keresett meg minket az akkori Almost Perfect nevezetű zenekar, hogy szívesen társulnának velem. Több bandánál is voltunk, akik megkerestek minket, de itt egyeztek legjobban elképzeléseink és itt találtuk meg egymásban a kölcsönös szimpátiát is. Minden tag több éve zenél és életelemük a zene!

Nikkk: Király Norbi és az LEK. Nem egy átlagos név mellett tetted le a voksod. Mit takar a LEK?

Norbi: Nem titok, hogy fontosnak tartottuk, hogy benne maradjon a nevem, hogy aki ismer, az rögtön tudja, hogy valószínűleg az én zenekarom! (nevet - szerk) Sokat gondolkodtunk, de mivel elég hosszú így is a nevem, nem nagyon bővíthettük a zenekar nevét. A nevemben az L betűt igen keveset használtam eddig, így gondoltam, megosztom velük és ők lesznek az L-ek! De lehet a leg-kötőszó rövidítése is, hisz szeretnénk sok mindenben "a legek" lenni!

Nikkk: Hogyan képzeljük el a műsorotok?

Norbi: Ismert, bulizós hangulatú slágerek feldolgozásából áll. Van benne például Bikini, Kerozin, Joe Cocker, AC/DC sláger is, de a későbbiekben saját dalokat is tervezünk!

Nikkk: Ha lenne egy jó tündérünk, aki valóra váltaná egy kívánságod, mit kérnél most tőle?

Norbi: Hűha! Hát, természetesen békés, egészséges, sikeres jövőt!

Nikkk: Legyen így!