Ugrás a fő tartalomra

Ilyen volt Rácz Gergő lemezbemutató koncertje

Vasárnap este a sikeres és már több mint két évtizede a pályán lévő előadó a MOM Kulturális Központ kupolájában mutatta be második szólóalbumát. A néhány hete megjelent Ha behunyod a szemed című korong dalai mellett az est folyamán felcsendültek még olyan szerzemények is, amelyek ha nem is előadóként, de szintén a sikeres dalszerző-producerhez köthetőek. A magas színvonalú, teltházas koncerten a hangulat igazán fergeteges volt.


Az első dal már azonnal megfelelő alapot adott, hisz a rajongók együtt énekelték Gergővel a laza, funky stílusjegyekkel bíró Shotgun-t, amelyet olyan korábban megjelent és sikerre vitt duettek követtek, mint az Ez még csak a kezdet és a Lélegzet. Minden egyes dal a helynek és az alkalomnak megfelelően, zeneileg némiképp átdolgozva, új köntösben csendült fel, zenei alappal, vokál szólamokkal és élő hangszeres kísérettel dúsítva.

Gergő egy korábbi interjúban elmondta, hogy erre a koncertre kifejezetten családias hangulatot szeretne teremteni, ugyanakkor egy élőzenés, önálló esthez képest, dúsabb hangzásra számíthatnak a nézők. Akik ismerik a zenész munkásságát, tudhatják, hogy mindig valami újjal, különlegessel és minden alkalommal minőségi előadással rukkol elő. Természetesen, ezúttal sem csalódtunk! Remek dallamok, kiváló zenészek és Gergő kristálytiszta hangja végig igazán magasan tartotta azt a bizonyos mércét. A mindössze négytagú kíséretet olyan tehetséges és a szakmában elismert zenészek alkották, mint Dajka Krisztián (gitár), Gátos Bálint (basszusgitár) és Kaszás Péter (dob). A keverőpultért pedig Gyulai Zsolt volt a felelős.


A sokat foglalkoztatott dalszövegíró, Szabó Ági (Csoda nélkül, Másképp, mint más), a fiatal dalszerző, szövegíró és előadó Szakács Gergő (Rajzolj meg), valamint a korábbi X-Faktor győztes, Kocsis Tibor is megjelent az eseményen, csakúgy, mint Johnny K. Palmer, aki több dalban is szerzőtársként működött közre (Rajzolj meg, Keep the light on, Shotgun, What about my dreams, ami a Szerelem miért múlsz-, illetve a Can't let you go, ami pedig az Ez még csak a kezdet angol nyelvű változata).

Gergő a koncert alatt néhány dal erejéig leült imádott hangszeréhez, a gitárjához is, hogy így adja elő például a ’90-es években sikert sikerre halmozó VIP együttes dalaiból összeállított medley-t, amivel még fokozni is tudta, a már addig is nagyszerű hangulatot. Kellemes nosztalgikus élmény volt, fiatalkorunk kedvenc együttesének dallamait újra hallani és együtt énekelni az azóta sármos férfivá érett zenésszel.

A Johnny K. Palmerrel közös produceri duettnek is nevezett a Keep the light on után olyan dalokat bulizhattunk még végig, amelyekben az est főhőse csupán dalszerzőként vett részt. Az óriási slágerek (Szerelem miért múlsz, Törj ki a csendből, vagy a Fonogram-díjas Őrizd az álmod) után pedig elérkeztünk az utolsó dalhoz..


A Fool Moon vokálegyüttes eddigi legnagyobb saját slágere, az It can’t be over után vastapssal jelezte a közönség, hogy nagyon nem szeretnék, ha az estnek itt vége szakadna. Gergő engedve a finom, ugyanakkor kitartó nyomásnak örömmel szolgálta ki a rajongókat és a vendégeket a két eddigi legnagyobb slágerével (Csak állj mellém és Bennünk a világ).

De mint minden jó dolog, ez a koncert is véget ért, azonban maradandó élményt kaptunk mindannyian. Köszönjük!

Írta: Kis Szilvia