Ugrás a fő tartalomra

Best of 2015: Kedvenc lemezeink

Folytatjuk kis évösszegző sorozatunkat, melyben Andi hozta el nektek kedvenc, 2015-ben megjelent korongjait.

Brains
Stand Firm
A Stand Firm mind a motiváló szövegek, mind a hangzásvilág tekintetében nagyon erős album lett. Külön öröm számomra, hogy a zenekar egy dal erejéig összeállt az egyik hazai nagyágyúval, Halott Pénzzel, és egy olyan slágert készítettek, amit sokadik hallgatásra sem tudok megunni. 
Legjobb: Akkor Hívsz, Stand Firm, One In A Million



Kelemen Kabátban Szívdöglesztő
A csapat a Szívdöglesztő címre keresztelt lemezével levetkőzte a vicces oldalát, és megmutatta, hogy komolyabb, érzelmesebb is tud lenni. Könnyed, jól megkomponált, örök igazágokat feltáró albumot készítettek, melyet egy fárasztóbb nap után is szívesen berakok a lejátszómba. 
Legjobb: Hamar Megszerettelek, Niki Lauda



Vad Fruttik Tudom Milyen
Bár a csapat nagylemeze csak 2 héttel az év vége előtt jelent meg, de muszáj volt beválogatnom ebbe a listába. Az erős gitártémák és az elektronikus vonal keveredésével most sem lőttek mellé Likó Marciék, az őszinte szövegekkel pedig nagyon könnyen lehet azonosulni, ha egyszer ráérzünk a Vad Fruttik "ízére".
Legjobb: Majom Majom, Gabi, Tudom Milyen



Elefánt Gomoly
Az Elefánt második nagylemeze borongós hangulatú, mégis nagyon különleges munka, hisz minden lejátszással újabb és újabb értelmet nyernek a csapat szövegei. Ha kellőképpen átszellemülök a dalok hallgatásához, akkor úgy érzem magam, mintha egy filmbe csöppentem volna bele. 
Legjobb: Alszik, Cirkusz



Foals What Went Down
A Foals az indie stílus egyik legfontosabb zenekarává nőtte ki magát az elmúlt években, és - bár a What Went Down eléggé megosztja a nagyérdeműt, hisz a legnagyobb sikereket hozó Holy Fire-höz képest ezen a korongon többségben vannak a finomabb hangzású dalok -, szerintem ezúttal sem cáfoltak rá arra, hogy igenis ott van a helyük minden fesztivál nagyszínpadán. És nem csak az elfogultság beszél belőlem!
Legjobb: Mountain At My Gates, Birch Tree



Irie Maffia 10
Ha egy mondatban kéne jellemezni a korongot, akkor csak annyit mondanék, hogy: "ezaz, így kell igazán megünnepelni egy szülinapot!". A '10' olyannyira hozza az igazi Irie Maffia stílust, hogy garantáltan még az is táncra perdül, aki amúgy nem ismeri a reggae és a dancehall műfajokat. Jubileum ide vagy oda, nagyon büszkék lehetünk erre a csapatra!
Legjobb: Whistle And Walk, Johnny No Walker



Fran Palermo Fran Palermo LP
A 'tropical indie rock' műfaj jeles hazai képviselői olyan erős albumot dobtak össze, mely nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét. A lemez legnagyobb különlegessége, hogy a srácok számos, itthon kevésbé ismert hangszert is megszólaltatnak rajta, mint például a timbales, vagy éppen a güiro. 
Legjobb: Extravaganza, Mustangs, Engrossing



The Weeknd Beauty Behind The Madness
Zseniálisra és megunhatatlanra sikeredett az r&b fenegyerek, The Weeknd második lemeze. Jómagam nem vagyok a műfaj rajongója, valamiért mégis beszippantott a srác hangja és zenéje!
Legjobb: Can't Feel My Face, Tell Your Friends



Margaret Island Egyszer Volt
Az egyik legígéretesebb, fiatal magyar zenekar, a Margaret Island bemutatkozó lemeze nagyon tiszta és érzelmes dalokat tartalmaz. Nem nehéz megszeretni őket!
Legjobb: Eső, Ringató



Florence And The Machine How Big How Blue How Beautiful
Szerintem az év legjobb fesztiválos koncertjét adta, így a kedvenc 2015-ös albumjaim közül sem maradhatott ki Florence And The Machine legújabb lemeze, melyre megérte ilyen sokat várni. Nagyon emocionális és zeneileg jól kidolgozott dalok jellemzik a korongot, számomra pedig Florence energiái azok, ami miatt fontos említést tennem a How Big How Blue How Beautiful-ról.
Legjobb: What Kind Of Man, Ship To Wreck


Írta: Andi