Ugrás a fő tartalomra

Sikeresen debütált az Egyiptom Hercege! Király Béla interjú!

December 12-én sor került Király Béla régi-új darabja, az Egyiptom Hercege premierjére. A táncos-koreográfus ezúttal egy új csapattal állította színpadra az előadást, aminek meg is van az eredménye, hiszen a nézők már az első pillanattól kezdve együtt lélegeztek a darabbal és a szereplőkkel.

Nikkk: Egyszer már színpadra állítottad ezt a produkciót. 

Béla: 2010-ben már valóban megcsináltuk, de akkor még közel sem voltunk ennyire átgondoltak. A történet megfogott ugyan és a zenei világ is inspirált, de most teljesen máshogy láttam az egészet. Tudni kell rólam, hogy amint meghallok egy zenét, egyből látom magam előtt, hogy mit szeretnék a színpadra vinni. Ezúttal teljesen máshogy képzeltem el, mint korábban. A koreográfia során a történet sokrétű érzelmi világát akartuk átadni a nézőknek.

Nikkk: Ez sikerült is, hiszen teljesen együtt éltek a darabbal, sőt még az álló taps sem maradt el. 

Béla: Már az első pillanattól éreztük mi is, hogy hatást érünk el. Megfogtuk a nézőket és végig fogva is tartottuk őket. A színpadon mindannyian fantasztikus pillanatokat éltünk meg, igazi varázslat volt ezzel a csodacsapattal. 36 lélek egy célért táncolt. Büszke vagyok rá, hogy nem profi körülmények között is sikerült közösen alkotnunk.

Nikkk: Talán ennek ez az oka, hogy tényleg igazi csapattá forrtatok össze. 

Béla: A Style and Passion Dance most lett csak csapat! Minden tagja akar, elszánt, alázatos és fejlődni szeretne. Újra és újra megújulni, valami maradandót adni! Csupán két napunk volt színpadon próbálni, és ebből a két napból a második a darab bemutató napja volt. Ennyi idő alatt nem könnyű térben betanulni mindent, megírni a fénytechnikát, lepróbálni a darabot.

Nikkk: Nem csak koreográfusként, táncosként is bizonyítottál. 

Béla: Mózest alakítottam, ami fizikailag és lelkileg is egy nehéz szerep, ennek ellenére nagyon szeretem, és úgy érzem, hogy tudok is azonosulni vele. Tzipporah Szabó Nikolett volt, akivel a második felvonásban nagyon komoly és nehéz pillanataink vannak. Nagyon szeretem vele csinálni ezt az előadást! Miriam és Aaron karakterét Rigó Anna és Győri Àdàm játszotta, akik egy igazán összeszokott, nagyon tehetséges páros, ami most is bebizonyosodott! Mózes anyjàt Majoros Zsófia táncolta, akinek kifinomult mozdulatai kiválóan összeillettek az érzelmes anya jellemével. Trenyisàn Aurél és Szalai Nàndor volt a két varázsló, akik a saját életükből hozott vicces, szerethető egyéniségüket is belevihették a szerepbe, holott a 2 varázsló nem feltétlen a jó oldalon áll! Szűcs Alexandra Halál figurájára telitalálat volt, mert nagyon jól állt neki ez a szuggesztív előadásmód! Zele Daniella alakítása teljes mértékben passzolt ahhoz a karakterhez, amit a Fáraó felesége megkövetel! Na, de hiába vannak szólisták, ha nincs mögöttük egy szuper jó csapat, akik egytől-egyig zseniálisak. Nem beszélve a gyerekekről, akik felnőtteket megszégyenítő profizmussal csinálták meg az előadást!

Nikkk: Most, hogy megtörtént a névsorolvasás (csak viccelünk!), még annyit árulj el nekünk, hogy a nagyérdeműnek lesz-e még lehetősége megnézni ezt a produkciót? 

Béla: Bizony, hogy lesz, mégpedig január 29-én a Ferencvárosi Művelődési Központban. Nagyon boldog vagyok, mivel a jegyek máris fogynak!