Ugrás a fő tartalomra

Schwartz Dávid: "Hiszem, hogy az alázatos és kitartó munka meghozza a gyümölcsét" - Interjú!

Reményt, erőt adó, lelket simogató nótával rukkolt elő Schwartz Dávid. Az énekes már több mint 14 éve törekszik arra, hogy megállja helyét a zenei világban, munkájának pedig meg is van gyümölcse, hiszen igen széles korosztályt sikerült megérintenie. Jöjjön hát egy kisebb interjú jótékonysági koncertje és a Miracle kapcsán.


Nikkk: Nemrég megrendezésre került az évadzáró gálaested. Hogy sikerült a jótékonysági koncert?

SD: 12 növendékemmel léptem fel a Szentendrei Vizes Nyolcas Szabadidőközpontban. Nem győztem hangsúlyozni számukra, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a segítségnyújtást. Egy művész a tehetségét felajánlva teremthet csodát! Tavaly fél millió, idén 250.000 forinttal támogathattuk a Budai Gyermekkórház Epilepszia Centrumát. Csodálatos érzés volt kimondani a jótékonyságból befolyt összeget, melyet az alapítvány kurátorainak adtam át személyesen. Gyermekeimre és Felnőttjeimre pedig mérhetetlenül büszke vagyok a színvonalas szereplésért. Valamint ezúton is szeretném megköszönni Polyák Rita énekes-színésznőnek és Széles Iza énekesnőnek, hogy velünk karöltve töltötték ezt az igazán meghitt és felemelő estét.

Nikkk: A napokban megjelent legújabb számod! Mesélj a Miracle történetéről!

SD: Berkó Gábor zeneszerző barátomat kértem fel a Miracle megalkotására. Volt bennem egy elképzelés, hogy milyen stílusú, lüktetésű és tartalmú zenét szeretnék. Ő ismeri a zeneiségemet, mondhatom, a lelkembe látott, amikor elém tárta a kész művet. Az első pillanattól kezdve a sajátomnak érzem, szeretem, ragaszkodom hozzá. A Miracle egy támasz a hétköznapok harcaiban, vigasz a fájdalomra, remény a legnagyobb sötétségben. Arra ösztönzi a hallgatót, hogy higgyen az álmaiban, önmagában és a csodákban, amik itt vannak közöttünk, csak figyelnünk kell az apró jeleket. 


Nikkk: Szükség is van az ilyen tartalmú dalokra! Azonban érdekelne, hogy te melyik korosztályt érinted meg a leginkább?!

SD: Pályám kezdete óta sikerült minden korosztályt megszólítanom, hiszen eklektikus zenei palettán volt szerencsém kipróbálni magam. Készülő saját lemezemen természetesen figyelek arra, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző vonulatot, üzenetet. A tartalom minden dalomban rendkívül fontos, mind zeneileg mind szövegileg. Bátran ajánlom a Miracle-t is minden korosztálynak, hiszen a zene mindenki számára gyógyírt és örömforrást jelenthet.

Nikkk: Vissza a számhoz! Milyenek eddig a visszajelzések?

SD: Igazán pozitív visszajelzéseket kaptam ez idáig, amiért mérhetetlenül hálás vagyok minden rajongómnak, hiszen ők tesznek engem boldoggá. 14 éve építgetem az utam, többnyire önerőből, így sokkal becsesebb számomra. Hiszem, hogy az alázatos és kitartó munka meghozza a gyümölcsét. Ennyi idő és tapasztalatszerzés kellett ahhoz, hogy végre megmutathassam a saját lelkem, saját gondolataimmal, üzeneteimmel, amelyekből remélem, mindenki a lehető legtöbbet merítheti és hasznosíthatja, hogy értékelni tudja az élet ajándékait.