Ugrás a fő tartalomra

Palya Bea lemezbemutató az Akváriumban

PALYA BEA: TOVÁBB NŐ

Tovább a két évvel ezelőtt megjelent, nagy sikerű Nő című lemez által megkezdett úton, Palya Bea új lemezével folytatja az önmaga által teremtett hagyományt. Mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket. Az előző lemez megjelenése óta eltelt két évben növekedett a siker, növekedett az öröm, és növekedett a dalírói kedv is.

Az új album címe egy vállalt szójáték. Tovább Nő, mert még nőiesebb, még intimebb dalok és témák kerülnek boncolgatásra. És Tovább Nő, mert szeretnénk, ha még tovább növekedne az a tábor, aki szereti és hallgatja ezt a zenét.

"A Tovább Nő című lemezzel folytatom, amit elkezdtem: dalokat írok, hogy változzon a saját életem, és a hallgatóim élete is. Ezek a dalok az eddiginél is több törékenységet, erőt, fájdalmat és örömet mutatnak meg belőlem. Belőletek. Ilyen mélységben már közösek a történetek. Az exeim - az exeitek, az apám - és a tiéitek, a cigányságom - vagy ami a cigányság neked, a flörtölésem - talán pont épp veled, királylány, aki pásztort szeret, és azt ott lent névvel illetni hogyan lehet, a lassúságom - a gyorsaságod, a beavatásom - a beavatásod, a robogó patak, s a nagy víz, ami örök... Az én tükröm - a ti tükrötök."

A Tovább Nő című lemezzel Palya Bea dalírói munkásságának egy még kifinomultabb és érettebb szakaszát ismerhetjük meg, ahol még több bátorsággal ír az őt foglalkoztató témákról. "Amennyire én tudom, kevés magyar női énekes-dalszerző van a nálam idősebb korosztályban, talán nincs is. Az utam elején éreztem ennek a magányát, még ha szerettem is új ösvényt vágni a bozótban. És bár ma is félek minden dal születésekor, mostanra a szabadságát is érzem és szeretem ennek az elsőségnek. És igen, lehet énekelni a szexualitásról, a női test élményeiről, a generációs láncban hordozott tudásról, a kapcsolatok mélységéről, szülésről, születő és meg nem születő gyerekekről, vérről, csókról, nehéz apa-viszonyról, nehéz anya-viszonyról, dühről, szégyenről és törékenységről, exekről, a hivatalos kapcsolaton kívüli vágyról, az őszinte vágyról általában, igazából mindenről lehet énekelni, egyszerűen lehet énekelni arról, ami van."

"A zene a mi zenénk. Ültünk sokat ezzel az öt csodás férfizenésszel a próbateremben, és hosszú idő alatt kiforrtak ezek a dalok. Várjuk már, hogy hallgassatok."

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai zene is. Bea leginkább saját dalait énekli, melyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk. Tizenegy szólólemezén nyomon követhető az a folyamat, ahogy játszik hagyománnyal és modern témákkal - újat építve ezáltal a tradíció talaján -, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Szövegei szókimondóak, fájóan őszinték és humorosak. Gyönyörű hangjával, szuggesztív előadásmódjával és erős színpadi jelenlétével pedig rögtön bűvkörébe vonja közönségét.

A zenekar tagjai: Palya Bea - ének, sansula Bodoczki Ernő – nagybőgő Czirják Tamás - dob, ütőhangszerek Gerzson János - oud, buzuki Szokolay Dongó Balázs - fúvós hangszerek Ifj. Tóth István – gitár

A koncert előtt és után salátakóstoltatás az Salátázz.hu - powered by eisberg jóvoltából az Akvárium előterében.

2016. március 18. 20:00
Akvárium Klub, NagyHALL
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.



Jegyár:
Early bird jegy 1990 Ft
Early bird jegy CD-vel 4800 Ft
Elővételes jegy 2490 Ft
Elővételes jegy CD-vel 5300 Ft
Normál jegy 2990 Ft
Normál jegy CD-vel 5800 Ft
VIP jegy a karzatra CD-vel 8000 Ft